Antena 3 CNN Externe Accidentul rutier din Franţa: Primele persoane externate pleacă duminică seara spre ţară

Accidentul rutier din Franţa: Primele persoane externate pleacă duminică seara spre ţară

Accidentul rutier din Franţa: Primele persoane externate pleacă duminică seara spre ţară
02 Sep 2012   •   22:47

Consulatul General al României la Marsilia este în legătură cu reprezentanţii firmei transportatoare al cărei autocar a fost implicat în accidentul rutier din Franţa şi, împreună cu autorităţile locale, face demersuri pentru repatrierea celor implicaţi în accident care au fost externaţi, respectiv 6 persoane până în prezent, a anunţat MAE, potrivit Agerpres.
   
„Concret, în apropierea locului unde a avut loc accidentul este pregătit pentru a prelua cetăţenii români un autocar pus la dispoziţie de firma transportatoare, care va pleca în această seară în România“, se arată într-un comunicat al MAE.      

Ministerul Afacerilor Externe informează că, prin intermediul Ambasadei României la Paris şi al Consulatului General al României la Marsilia, este în continuare în legătură cu autorităţile franceze şi acordă întreg sprijinul cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de pe autostrada A8, localitatea Vidauban (lângă Marsilia).
   
„Menţionăm că toţi cetăţenii români care au avut de suferit de pe urma acestui eveniment primesc în acest moment îngrijiri medicale de specialitate în 9 spitale din 6 localităţi.    Reamintim familiilor victimelor accidentului rutier că Ministerul Afacerilor Externe a activat două  linii telefonice dedicate - 0730.717.970 şi 021.431.15.98 în cadrul Unităţii de Alertă a Centrului Consular de Crize“, se menţionează în comunicatul citat.
   
Potrivit MAE, de la activarea numerelor de telefon de urgenţă dedicate acestui accident s-au primit zeci de apeluri din partea rudelor apropiate şi a membrilor de familie a celor implicaţi în accident.
   
Centrul Consular de Crize a furnizat informaţii actualizate privind starea de sănătate şi locaţia celor implicaţi, informaţiile fiind culese, în mod direct, de către membrii misiunilor diplomatice din Franţa (Ambasada României la Paris, Consulatul General de la Marsilia şi consulul onorific la Nisa), dar şi în urma colaborării cu autorităţile franceze, completează MAE.
   


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close