Această poză o condamnă la moarte! A revoltat lumea arabă după ce a pus poze cu ea GOALĂ pe blog

de O.P.    |    18 Noi 2011   •   09:28
Această poză o condamnă la moarte! A revoltat lumea arabă după ce a pus poze cu ea GOALĂ pe blog

Prin manifestul său dorea să stârnească spiritul revoluţionar al lumii islamice, însă tot ce a reuşit să facă a fost să atragă furia unei ţări întregi. Aliaa Magda Elmahdy a reuşit să-i revolte chiar şi pe liberalii egipteni după ce a postat pe blogul ei mai multe fotografii care o arătau complet goală.

Studenta de 20 de ani a dorit ca prin acele imagini să protesteze împotriva conservatorismului egiptean, însă oamenii politici spun că manifestul ei poate periclita primele alegeri libere care sunt programate pentru săptămâna viitoare.

Imagini nerecomandate minorilor, pe blogul fetei.

În Egipt femeile poartă vălul islamic, iar simplul act al sărutului în public este considerat tabu, şi poate fi chiar pedepsit de autorităţi. Totul a luat o turnură neaşteptată, după ce postările sale de pe blog au ajuns pe Twitter, iar de aici s-a dezlanţuit nebunia.În câteva zile blogul ei a fost accesat de peste 2 milioane de oameni, iar tânăra, care se aştepta să îi aibă de partea ei pe liberalii egipteni, a avut o mare supriză: "Noi nu suntem susţinătorii unor astfel de oameni. Imaginea noastră poate avea mult de suferit dacă am fi percepuţi ca prietenii ei", au declarat reprezentanţi ai liberalilor egipteni.

În cele peste 2000 de comentarii care au venit pe blogul fetei, mulţi oameni o condamnă şi chiar propun moartea ei, pentru ca "exemplul" dat de ea să nu fie urmat şi de alte persoane.

În replică, tânăra declară că fotografiile sunt "strigăte împotriva violenţei şi agresiunilor sexuale. Sunt o modalitate în care ar trebui să ne exprimăm libertatea", scrie New York Times.

Parteneri
x close