Antena 3 CNN Externe Alertă în Franța.Cel puțin 13 victime, după o explozie în centrul orașului Lyon. Parchetul a indicat că deflagraţia ar fi putut fi provocată de un colet-capcană - VIDEO

Alertă în Franța.Cel puțin 13 victime, după o explozie în centrul orașului Lyon. Parchetul a indicat că deflagraţia ar fi putut fi provocată de un colet-capcană - VIDEO

Alertă în Franța.Cel puțin 13 victime, după o explozie în centrul orașului Lyon. Parchetul a indicat că deflagraţia ar fi putut fi provocată de un colet-capcană - VIDEO
Sursa foto: Foto: Twitter
24 Mai 2019   •   21:47

Cel puţin 13 persoane au fost rănite vineri într-o explozie produsă în oraşul Lyon din estul Franţei, au indicat surse concordante citate de AFP şi Reuters. 

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc pe o stradă pietonală din centrul oraşului, unul din cele mai mari din Franţa. Parchetul a indicat că deflagraţia, care a avut loc în jurul orei locale 17.30, ar fi putut fi provocată de un colet-capcană. 

"Ne orientăm într-adevăr către un colet-capcană", a declarat pentru France Presse o purtătoare de cuvânt a parchetului, confirmând informaţiile din presa locală. 

O sursă din poliţie a menţionat că în colet se aflau cuie sau şuruburi şi că acesta a fost plasat în faţa unei brutării, la intersecţia dintre două străzi. 

Un purtător de cuvânt al prefecturii a precizat că rănile suferite de victimele exploziei nu le pun viaţa în pericol. 

Autorităţile locale au recomandat pe Twitter evitarea zonei unde s-a produs deflagraţia, care a fost evacuată şi încercuită de poliţie. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care tocmai începea să rostească un discurs în momentul în care s-a anunţat explozia, s-a referit la un "atac". 

"Nu sunt în măsură să fac bilanţul, dar, deocamdată, astăzi nu sunt victime. Există răniţi, deci doresc fireşte să le transmit gândurile mele celor răniţi, familiilor lor", a spus Macron în debutul unui interviu în direct pe YouTube, transmis şi la televiziune.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close