Antena 3 CNN Externe Alertă la Washington: OTRAVĂ LETALĂ, descoperită într-o scrisoare destinată unui senator american

Alertă la Washington: OTRAVĂ LETALĂ, descoperită într-o scrisoare destinată unui senator american

Alertă la Washington: OTRAVĂ LETALĂ, descoperită într-o scrisoare destinată unui senator american
17 Apr 2013   •   08:14

Autorităţile americane au descoperit ricină, o otravă letală, într-o scrisoare destinată senatorului republican Roger Wicker, dar care a fost interceptată înainte de a ajunge la biroul acestuia, a anunţat marţi FBI, citat de NBC News şi Mediafax.
   
Plicul nu a ajuns la biroul lui Wicker şi nimeni nu a fost expus substanţei, potrivit unor surse apropiate cazului.
   
Senatorii au fost informaţi marţi cu privire la incident într-o şedinţă despre atacul de la maratonul din Boston. Oficialii au declarat că, cel mai probabil până la sfârşitul săptămânii, corespondenţa către senatorii americani va fi întreruptă.
   
Senatoarea Claire McCaskill a declarat pentru NBC News că autorităţile au identificat un suspect, care "scrie multor membri (ai Senatului)". Ea a mai adăugat că procedura de filtrare a scrisorilor nu va fi modificată.
   
Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Aceasta poate afecta persoanele care o inhalează o ingearează sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor şi putând provoca moartea în 32 până la 72 de ore, în cazul în care este ingerată.
   

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close