Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Primul caz de Alzheimer la un pacient de doar 19 ani. Tânărul nu-şi amintea dacă mâncase sau nu

Primul caz de Alzheimer la un pacient de doar 19 ani. Tânărul nu-şi amintea dacă mâncase sau nu

Alzheimer nu apare exclusiv la adulţi sau la persoanele în vârstă. Un adolescent în vârstă de 19 ani suferă de această boală.

de Silvia Preda    |    04 Feb 2023   •   16:38

Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing, tânărul a început să aibă probleme de memorie şi dificultăţi de concentrare în timpul studiilor de la vârsta de 17 ani. 

Un an mai târziu, acesta era deja afectat de o pierdere semnificativă a memoriei recente care îl împiedica să-şi amintească evenimente din ziua precedentă sau unde îşi punea lucrurile.

Citeşte şi: Prof. dr. Vlad Ciurea: Bea asta dimineața, pe stomacul gol. ”Evacuează 'dejectele' tubului digestiv și pune creierul în mișcare”

Potrivit experţilor chinezi, capacitatea de lectură a fost afectată şi reacţiile tânărului au început să fie tot mai lente.

Tânărul nu mai putea să-şi amintească dacă mâncase sau nu şi, din cauza deteriorării capacităţii sale cognitive, a fost nevoit să renunţe la şcoală.

Jia Jianping, care a condus studiul, a precizat că în familia tânărului nu existau cazuri de Alzheimer.
 

×
Subiecte în articol: Alzheimer memorie Beijing
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close