O treime din armata SUA refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului

de Laura Dinu    |    18 Feb 2021   •   13:55
O treime din armata SUA refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului hepta

Oficialii Pentagonului au declarat, miercuri, că aproximativ o treime din armata Statelor Unite refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, în ciuda numărului mare de infectări din rândul forțelor armate.

Generalul - maior, Jeff Taliaferro, a făcut publică rata ridicată a refuzului în ședința de Congres, având în vedere că Departamentul de Apărare al SUA continuă să clasifice vaccinurile împotriva coronavirusului ca fiind opționale, și nu au primit încă aprobarea deplină de la Administrația Federală pentru Medicamente. 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu există date detaliate la nivel militar cu privire la vaccinări, dar a spus că până acum au fost administrate peste 916.500.

Acesta a subliniat faptul că refuzul este egal cu cel din rândul populației generale, unde vaccinul nu a fost oferit la scară atât de largă. 

"Noi, în armată, reflectăm practic ratele de acceptare ale societății americane", a declarat Kirby.

Acesta a adăugat faptul că, până la sfârșitul săptămânii, numărul militarilor vaccinați va depăși un milion. 

Pentagonul face ca majoritatea vaccinărilor standard să fie obligatorii pentru personalul militar. Însă, deoarece vaccinurile COVID au fost dezvoltate și aprobate în regim de urgență, oamenii nu pot fi obligați să și le administreze, a spus Kirby.

"Există o limită reală, legală, pe care o avem, pentru a putea face vaccinurilor obligatorii pentru trupele noastre și familiile lor", scrie france24.com.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close