Antena 3 CNN Externe Atac armat în Noua Zeelandă. Ce s-a descoperit despre unul dintre atacatori

Atac armat în Noua Zeelandă. Ce s-a descoperit despre unul dintre atacatori

Atac armat în Noua Zeelandă. Ce s-a descoperit despre unul dintre atacatori
15 Mar 2019   •   08:21

UPDATE. Numărul persoanelor ucise în atac a urcat la 49. 

UPDATE Bilanțul celor care și-au pierdut viața a crescut la 40 de morți. 

Cel puţin 27 de oameni au fost ucişi şi 40 ar fi fost răniţi în urma unui dublu atac armat la două moschei din oraşul Christchurch, Noua Zeelandă.

Poliţia a reuşit să aresteze 3 bărbaţi şi o femeie şi a dezvăluit numele unuia dintre atacatori, Brenton Tarrant. Înaintea atacului terorist, bărbatul a publicat pe Twitter un document de 87 de pagini care prefigurau un posibil atac terorist.

În maşinile suspecţilor, în afară de mai multe arme de diverse calibre au fost descoperite şi dispozitive explozibile. Până la această oră nu este cunoscut numărul exact al agresorilor şi nici dacă alţi suspecţi periculoşi s-ar afla în libertate.

Oamenii au fost avertizaţi să stea departe de lăcaşe de cult musulmane, dar şcolile şi instituţiile publice au fost redeschise. De asemenea, mai multe zboruri spre Christchurch au fost afectate. Premierul Jacinda Ardern a catalogat ziua drept una dintre cele mai negre din istoria ţării.

Împușcăturile din Christchurch, catalogate drept un atac terorist , au ucis 30 de persoane la o singură moschee, a spus prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern. 

„Este una dintre cele mai negre zile din Noua Zeelandă”, a mai spus premierul. 

×
Subiecte în articol: atac Noua Zeelanda
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close