Antena 3 CNN International News Un atac al armatei israeliene a lovit o clădire-turn din Gaza unde erau birourile agențiilor Associated Press și Al Jazeera

Un atac al armatei israeliene a lovit o clădire-turn din Gaza unde erau birourile agențiilor Associated Press și Al Jazeera

Un atac aerian israelian a lovit o clădire din Gaza ce găzduia birourile Associated Press și alte agenții de media, un ultim pas al armatei de a opri transmisiunile de pe teritoriu, din timpul luptelor cu Hamas.

Un atac al armatei israeliene a lovit o clădire-turn din Gaza unde erau birourile agențiilor Associated Press și Al Jazeera
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Mai 2021   •   16:36

Atacul a venit la aproape o oară după ce armata a ordonat oamenilor să evacueze clădirea ce găzduia de asemenea Al-Jazeera, alte birouri și apartamente rezidențiale.

Lovitura a pus la pământ o clădire cu 12 etaje, care s-a prăbușit într-un nor imens de praf.

Serviciile secrete israeliene susţin că în imobil erau centre cibernetice şi de comunicaţii ale organizaţiei islamiste Hamas

Bombardamentul vine la câteva ore după ce un alt raid israelian a lovit o tabără de refugiați din Gaza, omorând cel puțin 10 palestinieni, cei mai mulți dintre ei copii, în cel mai mortal atat de la începerea conflictului curent. 

Imediat după atac, filiala militară a organizaţiei islamiste Hamas a avertizat că va ataca oraşul Tel Aviv şi zone din centrul Israelului. "După bombardarea unui turn civil din Gaza, locuitorii din Tel Aviv şi din centrul Israelului trebuie să se pregătească", a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam.

Avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. 

Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente.

Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din oraşul israelian Sderot.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320.

Diplomatul american, Hady Amr a sosit vineri în regiune, într-o încercare a Washingtonului de a dezescalada conflictul, iar o întâlnire cu secretarul ONU era stabulită pentru duminică. Dar Israelul a refuzat propunerea Egiptului de a face un armistițiu de un 1, propunere pe care liderii Hamas acu acceptat-o.

De luni seară, Hamas a trimis zeci de rachete în Israel, care au provocat proteste violente în Fâșia Gaza.

În Gaza, cel puțin 139 de oaneni au fost uciși, printre care 39 de copii și 22 de femei. În Israel, 8 oameni au fost uciși. 

Lovitura asupra clădirii ce găzduia agențiile de media a venit după amiază, după ce proprietarul a primit un apel de la armata israeliană, avertizându-l că va fi lovită. Membrii AP și ceilalți din clădire au fost evacuați imediat. 

Al-Jazeera, agenția de media fondată de guvernul Qatar, a transmis în direct atacul, precum și prăbușirea clădirii.

”Postul nostru nu va fi redus la tăcere”, a spus un prezentator, cu vocea încărcată de emoție. ”Asta vă putem garanta chiar acum.”, potrivit AP.

 

×
Subiecte în articol: Israel palestina conflict razboi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close