Antena 3 CNN Externe Polițiștii au un nou suspect în cazul atentatului de la Barcelona. Patru persoane sunt deja arestate

Polițiștii au un nou suspect în cazul atentatului de la Barcelona. Patru persoane sunt deja arestate

Polițiștii au un nou suspect în cazul atentatului de la Barcelona. Patru persoane sunt deja arestate
Sursa foto: Foto: twitter.com/ News UP
19 Aug 2017   •   09:33

Poliţia spaniolă îl caută încă, sâmbătă dimineaţă, pe şoferul furgonetei care a intrat joi în mulţime în zona turistică La Rambla, din Barcelona, omorând 13 persoane şi rănind alţi peste 100. Acesta, identificat de presa spaniolă drept Younes Abouyaaqoub, de origine marocană, ar fi încă în viaţă, potrivit news.ro.

Abouyaaqoub,în vârstă de 22 de ani, locuia în oraşul Ripoll, de la nord de Barcelona. Trei persoane au fost arestate vineri la Ripoll, în Alcanar.

Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, a fost considerat iniţial drept principalul suspect, însă vineri noapte, şeful poliţiei, Josep Trapero, a declarat pentru un post local de televiziune că teoria că adolescentul a fost şoferul “are în prezent mai puţină greutate”.

Oukabir este suspectat că a folosit documentele fratelui său pentru a închiria furgoneta folosită în atacul de la Barcelona, precum şi o alta, descoperită câteva ore mai târziu în oraşul Vic, la nord de Barcelona. Aceasta din urmă ar fi urmat să fie folosită pentru a fugi.

Un număr de 14 persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite de o camionetă care a intrat în pietoni joi după-amiază pe bulevardul Las Ramblas, cea mai cunoscută arteră turistică din Barcelona. Acest atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

×
Subiecte în articol: atac Barcelona politisti
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close