Antena 3 CNN Externe Un băieţel de 8 ani şi-a salvat de la înec sora de 2 ani din SUA cu o lecţie de prim ajutor învăţată de la televizor

Un băieţel de 8 ani şi-a salvat de la înec sora de 2 ani din SUA cu o lecţie de prim ajutor învăţată de la televizor

Jaxson Dempsey, în vârstă de 8 ani, SUA, și-a salvat sora, Lelia, de doi ani şi jumătate, care s-a sufocat cu mâncare. Copilul a învățat să acorde primul ajutor dintr-o emisiune de la televizor.

Un băieţel de 8 ani şi-a salvat de la înec sora de 2 ani din SUA cu o lecţie de prim ajutor învăţată de la televizor
Sursa foto: people.com
de Claudia Popovici    |    01 Apr 2021   •   23:57

Jaxson Dempsey, în vârstă de 8 ani l-a văzut pe popularul John Cena explicând cum se efectuează manevrele de prim ajutor în caz de sufocare, în cadrul emisiunii televizate „The Substitute”.

Seria care conține scene cu camera ascunsă invită celebrități întru a se deghiza ca profesori suplinitori pentru a-i surprinde pe elevi în sălile de clasă, conform descrierii emisiunii de pe site-ul Nickelodeon.

John Cena, wrestler, rapper și actor american a apărut în timpul celui de-al treilea episod din primul sezon, deghizat într-un instructor de prim ajutor, având părul lung, blond şi barba stufoasă.

Un băiețel de 8 ani şi-a salvat de la înec surioara de 2 ani 

Cu un calm demn de admirat, Jaxson şi-a rugat tatăl să oprească mașina şi a aplicat ce a învățat din lecția de prim ajutor de la televizor.

„Ne întorceam cu mașina de la frizer şi am văzut că începuse să se sufoce de la o bucățică de pui de la McDonald's. I-am spus tatălui meu să se oprească. Apoi am început să o împing în spate și a scos mâncarea afară", a povestit băiețelul pentru presa locală.

Tatăl: "Pur și simplu nu mai avea aer şi nu mișca”

„Dacă aș fi fost singur și Jaxson nu ar fi fost cu mine și m-aș fi oprit pentru a-i da o bucățică de pui să mănânce, nu aș fi putut să o aud sau să o văd că se sufocă, fiind atent la volan.

Nu tușea. Nu intra în panică. Pur și simplu nu mai avea aer şi nu mișca. Nu respira. Deci, mulțumesc lui Dumnezeu că Jaxson a fost acolo pentru că, fără el, nu știu dacă Lelia ar mai fi aici” a declarat tatăl băiețelului. 

×
Subiecte în articol: SUA prim ajutor baietel sora inec sufocare mancare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close