Antena 3 CNN Externe "Cadou" din Rusia pentru Navalnîi: conturile blocate și apartamentul pus sub sechestru

"Cadou" din Rusia pentru Navalnîi: conturile blocate și apartamentul pus sub sechestru

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care se recuperează în Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok în Rusia, are conturile blocate și apartamentul din Moscova sechestrat. Anunțul a fost făcut de Kira Yarmish, purtătoarea sa de cuvânt.

"Cadou" din Rusia pentru Navalnîi: conturile blocate și apartamentul pus sub sechestru
de Adrian Iclozan    |    24 Sep 2020   •   22:20

Informația vine la o zi după ce Navalnîi fusese externat din spitalul german Charité, unde s-a trezit din comă și unde a început procesul de recuperare.

Decizia de "înghețare" a bunurilor deținute de opozantul rus a fost luată de un tribunal din Moscova luna trecută, însă anturajul politicianul a ales să o dezvăluie abia acum.

"Au pus sechestru pe bunurile unui om care se afla în comă (...) Asta înseamnă că apartamentul său din capitala rusă nu poate fi vândut, donat sau închiriat", a menționat purtătoarea de cuvânt.

Instanța de judecată a dat, astfel, câștig de cauză unei companii de catering deținută de omul de afaceri Evgheni Prigozin, supranumit în mediile de la Moscova "bucătarul lui Putin".

"Bucătarul" lui Putin l-a dat în judecată pe Navalnîi

Prigozin a intentat proces după ce Fundația Anti-Corupție condusă de Aleksei Navalnîi a pus la îndoială calitatea produselor alimentare ale omului de afaceri, ca urmare a unor multiple cazuri de toxiinfecție alimentară semnalate în școlile din capitala rusă în anul 2018.

Între timp, medicii îi dau lui Navalnîi șanse mari de recuperare totală iar purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus că opozantul este "liber să se întoarcă la Moscova" în orice moment.

Reîntoarcerea în Rusia a fost, de altfel, anunțată și de anturajul lui politicianului.

"Nu am luat în considerare alte opțiuni", a spus purtătoarea sa de cuvânt, adăugând că Navalnîi va rămâne, momentan, în Germania, pentru continuarea tratamentului.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi sechestru Noviciok
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close