Antena 3 CNN Externe Caz revoltător! O asistentă medicală a omorât zeci de pacienți iar explicațiile ei întrec orice imaginație

Caz revoltător! O asistentă medicală a omorât zeci de pacienți iar explicațiile ei întrec orice imaginație

Caz revoltător! O asistentă medicală a omorât zeci de pacienți iar explicațiile ei întrec orice imaginație
12 Iul 2018   •   10:47

O fostă asistentă medicală din Japonia a recunoscut că a schimbat compoziția picăturilor intravenoase din spitalul unde lucra, într-un caz de otrăvire în masă despre care poliția crede că a dus la moartea a zeci de pacienți acum doi ani. 

Ayumi Kuboki, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în weekend pentru uciderea a lui Sozo Nishikawa, în vârstă de 88 de ani, prin injectarea pungii sale intravenoase cu dezinfectant atunci când lucra la spitalul Oguchi din Yokohama. De atunci ea a mărturisit anchetatorilor că a otrăvit și un alt bărbat de 88 de ani, Nobuo Yamaki, care a fost tratat în aceeași cameră de la etajul patru ca și Nishikawa și că probabil a ucis incă 20 de pacienți folosind aceeași metodă, conform ziarului  Asahi Shimbun. 

După arestarea ei de sâmbătă, femeia le-a spus anchetatorilor că se temea că trebuie să se ocupe de rudele îndurerate și că a acționat astfel încât pacienții au murit atunci când ea nu era la serviciu. Aproximativ 48 de pacienți aflați la spital au murit în situații neobișnuite pe parcursul unei perioade de trei luni în 2016, dintre care cinci într-o singură zi. 

Poliția a lansat o investigație după ce au fost găsite urme de clorură de benzalconiu, o substanță chimică prezentă în același dezinfectant folosit pentru curătarea stației de asistente medicale. Personalul spitalului a găsit semne de perforare în 10 din aproximativ 50 de pungi neutilizate, stocate în apropierea stației de asistente medicale de la același etaj.

Kuboki a negat inițial orice implicare în decese, spunând că a fost șocată și că îi pare rău pentru victime și familiilor lor. Ea a adăugat că nu a observat nimic neobișnuit în timpul schimbărilor de la spital. Femeia, care a părăsit luna trecută spitalul Oguchi, a stârnit suspiciuni după ce uniforma ei a fost singura dintre cele examinate de poliție care avea urme de clorură de benzalconiu. 

Sursă: The Guardian 
  

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close