Antena 3 CNN Externe CNN și New York Times, interzise la Casa Albă

CNN și New York Times, interzise la Casa Albă

CNN și New York Times, interzise la Casa Albă
24 Feb 2017   •   21:40

Reprezentanții mai multor instituții de presă, între care se numără CNN, New York Times și Politico, au fost împiedicați să participe la un briefing de presă care a avut loc, vineri, la Casa Albă.

Potrivit CNN, jurnaliştii de la CNN, New York Times, Politico, BuzzFeed şi o mare parte din presa străină, care participă în mod regulat la briefing-urile de la Casa Albă,  nu au primit acceptul de a intra în sala de conferință.

În replică, Associated Press şi TIME au boicotat conferința de presă. De asemenea, și Asociația Corespondenților de la Casa Albă au protestat vizavi de această decizie.

Publicațiile conservatoare, precum Breitbart News, The Washington Times și One America News Network, au participat la conferința de presă.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat, într-un punct de vedere, că la conferința de presă a fost toată lumea reprezentată și că toți au primit informările zilnice.

De regulă, la Casa Albă se are grijă să existe un reprezentant al unei rețele de televiziune și un reprezentant al presei scrise. În acest caz, patru din cele cinci rețele mari de televiziune, NBC, ABC, CBS și Fox News au participat la conferința de presă, în timp de accesul CNN a fost  blocat.

Preşedintele american Donald Trump a criticat din nou presa, vineri, la reuniunea anuală CPAC (Conservative Political Action Conference), despre care a spus că difuzează 'ştiri false' şi 'inventează' relatări în care invocă informaţii oferite de surse anonime.

”Trebuie să luptăm împotriva lor. Mass-media sunt foarte inteligente, foarte abile şi necinstite (...) Se supără când le descoperim ştirile false”, a declarat Donald Trump.

×
Subiecte în articol: New York Times Donald Trump cnn Casa Alba
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close