Antena 3 CNN Externe COVID-19: Încă patru țări europene, pe lista roșie. Alte două state se pregătesc să reimpună starea de urgenţă

COVID-19: Încă patru țări europene, pe lista roșie. Alte două state se pregătesc să reimpună starea de urgenţă

Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria înregistrează un număr sporit de infectări cu noul coronavirus, iar Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a decis să le plaseze pe lista roşie. Alte două ţări din centrul Europei – Cehia şi Slovacia sunt gata să reimpună starea de urgenţă pe fondul accelerării îmbolnăvirilor de COVID-19.

COVID-19: Încă patru țări europene, pe lista roșie. Alte două state se pregătesc să reimpună starea de urgenţă
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    30 Sep 2020   •   09:40

Noile state care au intrat pe lista roşie a ECDC au trecut pragul de 120 de îmbolnăviri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, potrivit Mediafax.

Olanda a înregistrat peste 2.900 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi a introdus o serie de măsuri suplimentare pentru a preveni un al doilea val. Printre msuile luate se află şi închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor la orele 22.00.

Islanda a raportat peste 80 de noi cazuri de COVID în acest weekend, dar raportat la populaţia redusă a ţării, cifra este îngrijorătoare.

În ciuda închiderii graniţelor, numărul de cazuri din Ungaria a crescut constant de la 1 septembrie, ţara vecină ajungând la un total de 25.567 de cazuri de la începutul pandemiei.

Danemarca a înregistrat o creştere spectacuoasă a îmbolnăvirilor, din cele 27.467 de cazuri, în jur de 7000 fiind raportate în a doua jumătate a lunii septembrie.

Cehia şi Slovacia din nou în stare de urgenţă

Slovacia a anunţat faptul că vrea să impună starea de urgenţă, iar premierul a precizat că trebuie impuse ”metode radicale”.

Vor fi interzise din nou, orice evenimente ce presupun adunarea grupurilor mari de persoane. Restaurantele, barurile şi cafenelele se vor închide după ora 22.

La o populaţie de 5.4 milioane de locuitori Slovacia are 9.343 de cazuri COVID cu 44 de victime.

Cehia, la o populaţie dublă, de 10 milioane de locuitori, a raportat 65.000 de cazuri de COVID, de 6 ori mai mult la mia de locuitori decât Slovacia.

Guvernul ceh condus de Andrej Babis este aşteptat să anunţe noile restricţii, miercuri, la finalul reuniunii executivului.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close