Cum se protejează Vladimir Putin de coronavirusul mortal din China

de A.M.P    |    07 Feb 2020   •   11:52
Cum se protejează Vladimir Putin de coronavirusul mortal din China Foto: Pixabay

Kremlinul își ia măsuri suplimentare de precauție și verifică în mod sistematic temperatura participanţilor la evenimentele la care participă preşedintele Vladimir Putin, din cauza temerilor legate de răspândirea noului coronavirus.

"Este o măsură de precauţie", a comentat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov pentru agenţia de presă RIA Novosti, în timp ce jurnalişti acreditaţi la preşedinţia rusă care se îndreptau joi spre Kremlin pentru un eveniment s-au trezit că li se ia temperatura.

El a adăugat că această măsură îi vizează pe toţi participanţii la evenimente la care preşedintele rus, în vârstă de 67 de ani, este prezent.

"Există o nouă procedură de control acum la Kremlin: o persoană cu o cameră termică în mână vă ia temperatura", indicase anterior pe Facebook jurnalistul Anton Jelnov de la televiziunea independentă Dojdi.

Potrivit RIA Novosti, toţi jurnaliştii acreditaţi la Kremlin au trecut prin această verificare a temperaturii înainte de începerea unei reuniuni a Consiliului de Stat joi. Înalţi responsabili, citaţi de agenţia rusă, au confirmat că măsura a fost introdusă pentru a evita propagarea noului coronavirus.

Două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate pentru moment de autorităţi pe teritoriul rus. De la începutul epidemiei, Rusia a adoptat o serie de măsuri, între care închiderea frontierei sale cu China, care se întinde pe 4.250 kilometri.

Această nouă precauţie a Kremlinului nu este neapărat o surpriză. Anul trecut, preşedintele rus îşi adusese propria cană termică din ceramică la un dineu al G20 la Osaka (Japonia), atrăgând întrebări din partea internauţilor.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close