Antena 3 CNN Externe Cutremur de 7,2 în estul Turciei. Primar: Avem nevoie de ajutor!

Cutremur de 7,2 în estul Turciei. Primar: Avem nevoie de ajutor!

Cutremur de 7,2 în estul Turciei. Primar: Avem nevoie de ajutor!
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de N.B.    |    23 Oct 2011   •   14:04
Update 22.10 - O nouă replică de 5,1 s-a produs la ora 21.10, la 19 kilometri nord-vest de Van şi la o adâncime de 9,6 kilometri, potrivit datelor preliminare ale USGS.

Update 16:35 - Vicepremierul Turciei a declarat că au fost distruse circa 45 de clădiri, în urma seismului.

Update 16:20 - Circa 50 de persoane au fost rănite în urma puternicului seism. Autorităţile se tem că numărul victimelor ar putea fi cuprins între 500 şi 1.000.

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 7,2 a avut loc în estul Turciei, conform Institutului American de Geofizică USGS.


Conform site-ului haaretz.com, seismul ar fi avut loc la circa 35 de kilometri nord-est de oraşul Van.
Observatorul turc Kandilli a dat dat cutremurului o magnitudine preliminară de 6,6.
 


Agenţia de ştiri Anatolia a raportat că echipe de salvare au fost deja mobilizate pentru a salva potenţiale victime, prinse sub dărâmături în oraşul Van, unde o clădire de şapte etaje s-ar fi prăbuşit, aproape de graniţa cu Iran. 

O replică de 5,6 s-a înregistrat la scurt timp după cutremur.
 


Un primar al unui oraş mic din estul Turciei a declarat că mulţi oameni au murit: "Sunt atât de mulţi morţi. Câteva clădiri s-au prăbuşit, este prea multă distrugere. Avem nevoie de ajutor, avem nevoie de medici!” a declarat primarul la postul public de televiziune, conform CBS News.

Seismul a fost urmat de cel puţin şapte replici, care au afectat zona din est a ţării, informează CNN.

25 de clădiri de apartamente şi un cămin studenţesc din oraşul Ercis s-au prăbuşit. Numărul răniţilor nu a fost încă stabilit. Primul ministru adjunct, Besi Atalay, a anunţat că alte zece clădiri din centrul oraşului Van s-au prăbuşit în urma seismului.

În ciuda relaţiillor tot mai tensionate dintre cele două ţări din ultima perioadă, autorităţile israeliene au anunţat că sunt pregătite să ofere Turciei "orice ajutor este necesar" pentru a trece prin această criză.

×
Subiecte în articol: cutremur seism turcia USGS cutremur Turcia
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close