Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce se întâmplă cu votul din diaspora

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce se întâmplă cu votul din diaspora

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce se întâmplă cu votul din diaspora
de O.P.    |    S.T.    |    16 Noi 2014   •   22:52
UPDATE- Gaze lacrimogene la Torino, în faţa secţiei de votare. Incidente şi la secţiile de votare de la Paris.

UPDATE
- Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit informaţiilor primite de la Ambasada României la Viena, până la ora 21.00, ora locală, la secţiile organizate pe teritoriul Austria toţi cetăţenii românii au reuşit să îşi exprime opţiunea electorală.

UPDATE
- Conform raportărilor parţiale de la ora 19:00, în diaspora au votat circa 284.895 de persoane.

UPDATE
- Aproximativ 3.750 de persoane au votat în Austria, până la ora locală 13.00, cifra fiind de trei ori mai mare față de cea de la primul tur de scrutin, la aceeași oră, informează Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE-Ministerul Afacerilor Externe precizează că la secţia de votare de la Consulatul General al României de la Munchen votul decurge în condiţii bune, în flux constant, până la ora 13.00 (ora locală - n.r.) exprimându-şi opţiunea electorală 1.350 de persoane.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat duminică la Paris că procesul de votare în acest oraș funcționează "ireproșabil" cu măsurile luate de MAE în scopul fluidizării fluxului de alegători.

"Apelul nostru ca cetățenii care doresc să-și exprime dreptul de vot să vină cât mai dimineață la secțiile de votare a fost, într-adevăr, urmat. La ora actuală avem deja un număr important de oameni care așteaptă iar procesul de votare merge foarte bine. Am văzut și pe rețelele de socializare aprecieri în marea lor majoritate în legătură cu modul exemplar în care funcționează măsurile de fluidizare a alegătorilor și în același timp cu păstrarea tuturor condițiilor legale pentru ca votul să se desfășoare în cele mai bune condiții. (...) Funcționarea cu noile măsuri este ireproșabilă", le-a declarat Meleșcanu jurnaliștilor.

În opinia sa, la Paris vor putea vota în jur de 10.000 de persoane, date fiind măsurile de organizare luate de MAE după primul tur de scrutin.

"Din calculele pe care le-am făcut rezultă că, în mod normal, cu această organizare, cu toate măsurile, ar putea să voteze toți cei care se prezintă la vot. Dacă în 2009, cu cinci ștampile au votat la Paris într-o singură secție de votare 3.800 de oameni, astăzi, prin măsurile organizatorice care s-au luat — două secții de votare, 14 ștampile, comisiile sunt complete — ar trebui să ne ducem undeva până pe la 10.000 de oameni fără niciun fel de probleme", a susținut șeful diplomației române.

El a mai spus că în ultimele două zile a avut loc o operațiune "foarte serioasă" de completare a birourilor secțiilor de votare din străinătate.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close