Antena 3 Externe Diaspora Hoții au o nouă tactică: Înșelătoria „Eminescu“. Benzinăriile, locul preferat de atragere a victimelor

Hoții au o nouă tactică: Înșelătoria „Eminescu“. Benzinăriile, locul preferat de atragere a victimelor

de Alexandru Negrici    |    04 Aug 2021   •   21:10
Hoții au o nouă tactică: Înșelătoria „Eminescu“.  Benzinăriile, locul preferat de atragere a victimelor
Sursa foto: Getty

Un șofer s-a „îmbogățit“ cu 1.000 de lei, dar rămas în pagubă cu 120 de euro, după ce a fost tâlhărit de un român care i-a oferit o bancnotă scoasă din uz. Hoții fac parte dintr-o bandă de români foarte activă în Germania.

Victimelor li se cere să schimbe bancnote românești scoase din uz, în euro. Infractorii au devenit activi în Staubing și Riedenburg, dar banda lor se răspândește activ și oferă spargeri după spargeri.  

Adesea se prefac că sunt în suferință, că se grăbesc sau că au nevoie urgentă de un schimb valutar,  reușind să impresioneze victimele. 

Autorii, care sunt suspectați a fi membri ai unor bande de români, le cer victimelor lor să schimbe bancnote de 1000 de lei în euro, conform anchetatorilor. 

Această bancnotă românească a fost scoasă din uz în 2005.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Marți, 4 august, în jurul orei 17.00, o persoană necunoscută a folosit această înșelătorie pentru a fura 120 de euro de la un bărbat între Staubing și Weltenburg, potrivit poliției. 

Românul necunoscut se deplasa la bordul unui sedan albastru, model BMW seria 5, și i-a spus victimei că trebuie să alimenteze urgent. 

Prefăcându-se că nu are euro, i-a cerut victimei să schimbe o bancnotă românească de 1000 de lei.

Potrivit poliției, valoarea echivalentă pentru 1000 de lei este în prezent de aproximativ 200 de euro. 

Agresorul a vrut să pară "generos" și i-a propus victimei o înțelegere de 120 de euro. 

Ulterior, românul a fugit cu mașina, lăsându-i germanului o hârtie fără valoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close