Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Medic român din Bruxelles: Sunt oameni în stare gravă, dar sunt stabilizați

Medic român din Bruxelles: Sunt oameni în stare gravă, dar sunt stabilizați

Medic român din Bruxelles: Sunt oameni în stare gravă, dar sunt stabilizați
23 Mar 2016   •   00:22

Un medic român de la Bruxelles a povestit, la Antena 3, cum a decurs operațiunea de primire în spital a răniților în urma atacurile teroriste de marți, din inima Europei.

”Au fost aduși 26 de răniți. Sunt oameni în stare gravă, dar sunt stabilizați”, a spus Liviu Simion, medic la Spitalul Jan Portales, Vilvoorde, marți, într-o intervenție la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Potrivit medicului român, în Belgia există un sistem SMURD care merge direct la aeroport pentru a transporta victimele.

În ce privește atacurile teroriste, ”ne așteptam la așa ceva de mai mult timp, dar speram să nu se întâmple”, a spus medicul român Liviu Simion.

Două explozii au avut loc marți dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și alte două deflagraţii s-au produs ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene

Tragedia de azi vine la doar câteva zile, după ce serviciile secrete se lăudau cu prinderea celui care a coordonat atentatele de la Paris, de anul trecut, Salah Abdeslam.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close