Antena 3 CNN Externe Donald Trump crede că explozia din Beirut a fost un atac: "Un fel de bombă"

Donald Trump crede că explozia din Beirut a fost un atac: "Un fel de bombă"

Președintele Donald Trump crede că explozia din Beirut a fost un atac, făcând referire la oficialii militari americani care sunt de părere că nu a fost nimic întâmplător. Ofialii americani contrazic autoritățile libaneze, care spun că nu există vreo dovadă că a fost vorba de un atac.

Donald Trump crede că explozia din Beirut a fost un atac: "Un fel de bombă"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    05 Aug 2020   •   08:45

În urma exploziei, care s-a produs marți în Beirut, cel puțin 78 de persoane au murit, iar alte 4.000 de persoane au fost rănite.

„M-am întâlnit cu unii dintre marii noştri generali ... par să creadă că a fost un atac, a fost un fel de bombă”, a afirmat preşedintele Donald Trump.

Zeci de mașini au fost distruse, balcoanelor blocurilor din apropiere s-au prăbușit pur și simplu, iar pe o rază de câteva sute de metri se înregistrează daune materiale semnificative. Presa relatează că locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei, în timp ce unele surse spun că deflagrația a fost resimțită și în Cipru, la aproximativ 200 de kilometri distanță.

 

Care este situația românilor din Beirut

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți seară, că s-a autosesizat în urma exploziilor puternice și a făcut demersuri urgente pentru a afla de la autoritățile locale informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Astfel, MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

MAE precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Beirut explozie atac
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close