Antena 3 CNN Externe O fetiţă de 10 ani a murit sufocată, în urma unei provocări pe TikTok

O fetiţă de 10 ani a murit sufocată, în urma unei provocări pe TikTok

Antonella, în vârstă de 10 ani, din Italia, a murit după ce participat la provocarea “blackout challenge” de pe TikTok. Ea şi-a pus o centură la gât cu scopul de a rămâne fără respirație cât mai mult timp, în timp ce se înregistra cu telefonul său mobil.

O fetiţă de 10 ani a murit sufocată, în urma unei provocări pe TikTok
Sursa foto: today24.news
de Claudia Popovici    |    22 Ian 2021   •   19:00

"Jocul cu eşarfa” sau “blackout challenge” este o provocare în care copiii își ţin respirația până când leșină pentru a experimenta senzații puternice. Aceste jocuri provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele fatale.

Tragedia a avut loc miercuri seara. Antonella a fost descoperită în stare de inconştienţă de sora ei de cinci ani, în baia familiei. Tot ea i-a anunţat şi pe părinţi care au sunat imediat la salvare. Din păcate, copila a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Sora mijlocie, în vârstă de nouă ani a explicat cum s-a întâmplat totul

 „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

"Nu am știut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiței, notează today24.news

Familia a decis să doneze organele Antonelei pentru ca alţi copii să poată trăi datorită ei

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere.

Anchetatorii au confiscat telefonul fetei şi urmează a se stabili cine a lansat provocarea, dacă cineva a invitat-o să facă asta sau daca ea a realizat videoclipul pentru prietenii din reţea.

Moartea Antonelei a provocat reacții puternice în Italia și solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale

Agenția italiană pentru protecția datelor a intentat un proces împotriva TikTok în decembrie, acuzând o "lipsă de atenție la protecția minorilor” și criticând ușurința cu care copiii foarte mici se pot înscrie la aplicația video.

TikTok, care a devenit global în 2018, și-a construit succesul rapid pe parodiile, mesajele și spectacolele sale scurte de dans sau comedie stabilite împotriva muzicii populare - împreună cu un algoritm care determină ce conținut este cel mai probabil să intereseze fiecare utilizator.

"Rețelele sociale nu pot deveni o junglă în care este permis orice”, a declarat Licia Ronzulli, președintele Comisiei parlamentare italiene pentru protecția copilului, notează france24.com.

În urma tragediei, platforma TikTok a emis un comunicat de presă.

"Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în documentul pus la dispoziție de rețeaua socială.

×
Subiecte în articol: provocare Antonella Italia
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close