Antena 3 CNN Externe FSB l-a arestat pe ”Hristos”. Cine este liderul religios care pretinde că ar fi reîncarnarea Mântuitorului

FSB l-a arestat pe ”Hristos”. Cine este liderul religios care pretinde că ar fi reîncarnarea Mântuitorului

Serghei Torop, liderul unei secte religioase din Rusia care susține că este reîncarnarea lui Iisus Hristos, a fost arestat de agenții FSB (Agenția de Securitate a Federației Ruse) într-o operațiune în care au fost implicate numeroase vehicule de poliție, ambulanțe și elicoptere, relatează presa internațională.

FSB l-a arestat pe ”Hristos”. Cine este liderul religios care pretinde că ar fi reîncarnarea Mântuitorului
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    23 Sep 2020   •   21:00

Acțiunea în forță a avut loc în regiunea siberiană Krasnoiarsk, unde Torop, numit Visarion de adepții săi din "Biserica Ultimului Testament", se afla însoțit de doi adjucți, Vadim Redkin și Vladimir Vedernikov. Aceștia au fost arestați, la rândul lor.

Presa rusă notează, fără a da detalii, că suspecții au fost reținuți sub acuzația de provocare de "vătmare corporală gravă" și de "constituire a unei organizații care încalcă drepturile cetățenilor".

În urmă cu câteva săptămâni, unul dintre membrii sectei ar fi atacat un jurnalist al unui post de televiziune.

Visarion, autoproclamat Iisus, avea adepți și în străinătate

Arestarea liderilor sectei a fost urmată de percheziționarea așezării, sub suspiciunea că ar fi fost ascunse arme, muniții și literatură interzisă.

Serghei Torop este un fost polițist de circulație, care și-a fondat cultul religios în 1991 și a reușit să îl înregistreze oficial patru ani mai târziu.

"Biserica" sa ar avea, conform adepților cultului, aproximativ 10 mii de membri, atât din Rusia cât și din străinătate.

×
Subiecte în articol: Serghei Torop Rusia
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close