x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

UPDATE. Cel puţin zece morţi şi 8.000 de curse aeriene anulate, în urma furtunii masive din SUA

de G.S.   •   23 Ian 2016   •   13:26
UPDATE. Cel puţin zece morţi şi 8.000 de curse aeriene anulate, în urma furtunii masive din SUA 416
Foto: pixabay.com
UPDATE. Cel puţin zece persoane au murit şi peste 8.000 de curse aeriene au fost anulate, în Statele Unite, din cauza Furtunii Jonas, care a generat condiţii de viscol extrem pe Coasta de Est a SUA, conform Mediafax.
Starea de urgenţă a fost decretată în statele americane Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, Carolina de Nord, New Jersey, New York, Virginia şi Virginia de Vest, iar mii de locuinţe au rămas fără electricitate.
Potrivit meteorologilor, ninsorile abundente afectează 85 de milioane de locuitori din centrul, sud-estul şi nord-estul Statelor Unite.
Cel puţin zece persoane au murit în incidente cauzate de vremea nefavorabilă în statele Virginia, Carolina de Nord, Tennessee şi Kentucky.
Peste 8.000 de curse aeriene au fost anulate din cauza ninsorilor şi rafalelor puternice de vânt.
Din cauza viscolului, mii de persoane, inclusiv copii, au rămas blocate opt ore în maşini pe o autostradă din statul Kentucky.

---

O furtună masivă de zăpadă, despre care meteorologii spun că s-ar încadra între cele mai puternice zece furtuni din nordul SUA, urmează să intre pe teritoriul american. 
 
Strat de zăpadă de până la un metru înălţime, şcoli închise, mii de zboruri anulate şi stări de urgenţă declarate în multe state - cam acesta este peisajul aşteptat în SUA. 
 
De altfel, primarul din Washington nu s-a sfiit să se refere la această furtună ca având "implicaţii pe viaţă şi pe moarte", conform Sky News.
 
În total, 85 de milioane de oameni din cel puţin 20 de state sunt în calea furtunii. 
 
sati