x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granița cu România. Sperăm că vă puteți apăra frontierele

de S.T.   •   29 Ian 2016   •   18:04
Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granița cu România. Sperăm că vă puteți apăra frontierele 534
Foto: pixabay.com
Ungaria nu construieşte momentan un gard la graniţa sa cu România, dar această decizie ar putea fi reconsiderată în viitor, în funcţie de felul în care evoluează situaţia în ceea ce priveşte criza refugiaţilor, a declarat vineri la Bucureşti ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit Mediafax.

"Nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Se poate să se construiască, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să se pună în discuţie acest subiect. Dorim atât României, cât şi nouă înşine ca aceste două ţări să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor care fac necesare măsuri ulterioare", a declarat Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă comună, în urma întrevederii cu omologul său român, Lazăr Comănescu.

Ministrul ungar a mai spus că ţara sa nu construieşte niciun kilometru de gard în plus faţă de ce este necesar şi şi-a exprimat speranţa ca România să fie capabilă să-şi apere propriile graniţe în cazul în care se va confrunta cu un aflux de refugiaţi la fel ca cel din Ungaria.

De asemenea, Szijjarto a spus că Ungaria "nu a făcut din bună dispoziţie acel gard", iar decizia a venit în urma responsabilităţilor care revin ţării sale ca ţară de graniţă a spaţiului Schengen.

sati