Antena 3 CNN Externe Imagini inedite din Zona 51: National Geographic publică poze de la prăbuşirea în 1963 a unui avion de spionaj

Imagini inedite din Zona 51: National Geographic publică poze de la prăbuşirea în 1963 a unui avion de spionaj

Imagini inedite din Zona 51: National Geographic publică poze de la prăbuşirea în 1963 a unui avion de spionaj
23 Mai 2011   •   11:57

Baza militară secretă americană, Zona 51, ţinută ca subiect "tabu" şi de guvernul Statelor Unite, a fost prezentată într-o manieră neaşteptată, în nişte poze inedite publicate de National Geographic.

Între anii 1950-1960, în Zona 51 se desfăşura programul secret OXCART, prin care a fost conceput avionul de spionaj A-12, succesorul modelului U-2.

National Geographic a dezvăluit nişte poze care arată prăbuşirea unui avion de spionaj A12, incident rapid muşamalizat de către guvernul american. Prăbuşirea a avut loc în 1963, în Utah. Guvernul a dorit ca toate dovezile incidentului respectiv să fie înlăturate, pentru a nu exista riscul de obţinere a unor infomaţii despre ingineria aeronautică folosită în cadrul programului respectiv. Bucăţi de titan din aparatul de zbor au fost descoperite după accident.

O altă fotografie prezintă o machetă a modelului A-12 pe un pilon de testare, pentru a se observa cât de vizibil este pentru radar.

Sovieticii furnizau o bună parte din materialele necesare pentru acest tip de avion, alcătuit în procent de 93% din titan, material neîntâlnit pe atunci în ingineria aeronautică.

Baza militară Zona 51 este situată în Nevada - vestul Statele Unite. Aceasta a fost creată pentru a sprijini dezvoltarea şi testarea de avioane şi arme experimentale. Confidenţialitatea operaţiunilor care se desfăşoară în incinta sa o face de multe ori subiectul teoriilor conspiraţiei şi a poveştilor despre OZN-uri.

×
Subiecte în articol: nevada SUA prabusire baza militara
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close