Antena 3 CNN Externe Imagini cu palatul secret al lui Vladimir Putin de la Marea Neagră

Imagini cu palatul secret al lui Vladimir Putin de la Marea Neagră

Palatul secret al lui Vladimir Putin, situat pe malul Mării Negre, este una dintre cele mai bine păzite locuri din Rusia, dar şi una dintre cele mai secrete. Nimeni nu se poate apropia şi există inclusiv o interdicţie de zbor deasupra palatului.

Imagini cu palatul secret al lui Vladimir Putin de la Marea Neagră
Sursa foto: palace.navalny.co
de Alin Tarnovschi    |    20 Ian 2021   •   14:45

Dezvăluirile au fost făcute de cel mai vehement opozant al lui Vladimir Putin, respectiv Aleksei Navalnîi, pe site-ul său. Pe lângă informaţii incredibile despre palatul care ar aparţine preşedintelui rus Vladimir Putin, Navalnîi a publicat inclusiv imagini din interiorul palatului de lux.

Nu este o casă de vacanţă sau o simplă rezidenţă, ci un întreg oraş sau chiar un regat.

Cu sute sau chiar mii de angajaţi, garduri impenetrabile, propriul port la Marea Neagră, o biserică, o interdicţie de zbor şi chiar puncte de control, palatul secret al lui Vladimir Putin seamănă cu un stat în stat.

Angajaţii care locuiesc efectiv în palat nu au voie să deţină telefoane mobile cu cameră foto/video, iar maşinile care ajung în zonă sunt verificate, de mai multe ori, la fiecare punct de control.

Imagini cu luxul din palatul secret al lui Vladimir Putin de la malul Mării Negre

Concret, palatul este situat pe malul Mării Negre, în zona oraşului Ghelendjik, în partea de sud-vest a Federației Ruse, în ținutul Krasnodar.

Potrivit documentelor descoperite şi făcute publice de Aleksei Navalnîi, palatul lui Putin de la Marea Neagră este cea mai mare clădire rezidenţială din Rusia, cu o suprafaţă construită de 17.691 de metri pătraţi.

GALERIE FOTO cu imagini din interiorul palatului secret de la Marea Neagră

Pe lângă această suprafaţă, palatul mai are aproximativ 7.000 de hectare de teren adiacent care aparţine FSB (Serviciul Federal de Securitate), serviciul secret al Rusiei.

Palatul secret al lui Putin, de trei ori mai mare decât un oraş cu 60.000 de locuitori

În septembrie 2020, terenul a fost închiriat până în anul 2068 către firma care administrează palatul. Oficial, terenul a fost închiriat pentru cercetări ştiinţitice, activităţi educaţionale, vânătoare şi pescuit.

În realitate, uriaşa suprafaţă de pădure are drept scop linişte şi intimitatea celor care locuiesc în palatul secret. Astfel că nimeni nu se poate apropia, nici măcar din greşeală, de gardurile palatului.

De altfel, suprafaţa palatului şi a terenului din jur este de 3,5 ori mai mare decât cea a celui mai apropiat oraş, Ghelendjik, care are aproximativ 60.000 de locuitori.

Pe lângă toate clădirile din interiorul palatului, inclusiv un teren de hochei subteran, un heliport şi numeroase piscine, clădirea beneficiază şi de mai multe tuneluri secrete.

Acestea au fost create din motive de securitate, însă un astfel de tunel este folosit şi pentru a ajunge mai rapid la plaja privată.

Pe lângă interdicţia de zbor deasupra uriaşei zone, serviciul secret al Rusiei a interzis şi apropierea pe mare la mai puţin de o milă.

Palatul are zeci de camere, o grădină interioară uriaşă, piscine sau săli de cinema, toate decorate cu mobilă de lux fabricată de aceeaşi fabrică din Italia, Pozzoli.

De exemplu, cea mai scumpă canapea din interiorul palatului costă, potrivit site-ului la Navalnîi care a publicat detaliile, aproximativ 4,1 milioane de ruble, respectiv aproximativ 50.000 de euro.

De asemenea, în interior există chiar şi un cazino, cu masă de poker, dar şi cameră în care a fost instalată o pistă pentru maşini electrice.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Marea Neagrã
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close