Antena 3 CNN Externe Interpol, despre cazul avionului disparut al companiei Malaysia Airlines: Nu este vorba despre un incident terorist

Interpol, despre cazul avionului disparut al companiei Malaysia Airlines: Nu este vorba despre un incident terorist

Interpol, despre cazul avionului disparut al companiei Malaysia Airlines: Nu este vorba despre un incident terorist
Sursa foto: Foto: Pedro Moura Pinheiro/Flickr
11 Mar 2014   •   19:27

Secretarul general al Interpol, Ronald K. Noble, care anchetează dispariţia avionului companiei Malaysia Airlines, a declarat că "pista teroristă este tot mai îndepărtată", infomrează AFP.

"Cu cât avem mai multe informaţii, cu atât suntem mai înclinaţi să conchidem că nu este vorba despre un incident terorist", a declarat Noble.

"Este vorba despre trafic de fiinţe umane", a adăugat el, referindu-se la prezenţa la bordul avionului a cel puţin două persoane care s-au îmbarcat cu paşapoarte europene false.

"Avem din ce în ce mai multe certitudini că aceşti indivizi nu sunt terorişti", a asigurat el. "Graţie presei am aflat cine era pe lista de îmbarcare şi am ştiut imediat că sunt paşapoarte furate", a precizat el.

Cei doi călători care circulau cu paşapoarte furate, austriac şi italian, sunt de fapt doi iranieni care au călătorit de la Doha la Kuala Kumpur cu paşapoartele lor iraniene. Ei au utilizat paşapoartele europene furate în momentul îmbarcării în Malaysia.

"Acum, că se cunoaşte identitatea persoanelor, se ştie că ele părăseau Kuala Lumpur pentru a obţine statut de refugiat şi am putea să ne focalizăm asupra bandei criminale care le-a permis să călătorească", a subliniat el.

Malaysia a lansat o anchetă pentru terorism după ce a descoperit că doi pasageri s-au îmbarcat cu paşapoarte furate în Thailanda.

Poliţia thailandeză a anunţat, la rândul său, o anchetă pentru un posibil trafic de paşapoarte.

Avionul Boeing 777-200 al Malaysia Airlines, care a dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă, transporta 239 de persoane, dintre care doi copii.

 

 

 



 

×
Subiecte în articol: avion disparut Interpol
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close