x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Iranul eliberează patru americani, printre care şi un jurnalist al Washington Post

de G.S.   •   16 Ian 2016   •   17:24
Iranul eliberează patru americani, printre care şi un jurnalist al Washington Post 416
Foto: pixabay.com
UPDATE. Iranul i-a eliberat sâmbătă pe reporterul Jason Rezaian de la Washington Post (WP) şi pe alţi trei deţinuţi americani de origine iraniană, în contextul în care Teheranul anticipează o ridicare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programului nuclear, transmite BBC News online, conform Mediafax.
 
Rezian, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat pentru spionaj, în Iran, anul trecut.
Cetăţenii americani sunt transportaţi cu avionul în Elveţia, de unde urmează să fie conduşi la o bază americană în Germania, pentru îngrijiri medicale.

---

Iranul a eliberat patru cetăţeni americani de origine iraniană, printre care s-ar afla şi reporterul Jason Rezaian de la Washington Post (WP), anticipând o ridicare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programului nuclear, transmite BBC News online, conform Mediafax.
Rezian a fost condamnat pentru spionaj, în Iran, anul trecut.
Identitatea deţinuţilor nu a fost dezvăluită, dar în închisorile Republicii islamice se află doar patru americani.
Oficiali iranieni au exercitat presiuni în vederea unui schimb de deţinuţi.
În afară de Rezian, The Associated Press scrie că printre americanii deţinuţi în Iran se mai află fostul puşcaş marin Amir Hekmati din Flint (Michigan), pastorul Saeed Abedini din Boise (Idaho) şi Siamak Namazi, un om de afaceri şi fiul unui politician din perioada şahului.
Agenţia americană adaugă că un fost agent FBI Robert Levinson, a fost dat dispărut în Iran în 2007, în timp ce lucra pentru CIA într-o misiune neautorizată în domeniul informaţiilor.
The Washington Post a anunţat că nu există nicio confirmare oficială americană cu privire la eliberarea reporterului său.
Potrivit agenţiei iraniene Fars, numele celor eliberaţi sunt Rezaian, Hekmati şi Abedini. Ea nu a oferit numele celui de-al patrulea deţinut.
 
sati