Antena 3 CNN Externe Iran: Înscrierea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste corespunde „intereselor sioniste”

Iran: Înscrierea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste corespunde „intereselor sioniste”

Iran: Înscrierea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste corespunde „intereselor sioniste”
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   11:24

Iranul a denunţat decizia Uniunii Europene de a înscrie mişcarea libaneză Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste, considerând că o astfel de măsură corespunde „intereselor sioniste”, au relatat mass-media iraniene, preluate de AFP şi citate de Agerpres.

„Condamnăm cu fermitate decizia UE şi apreciem că ea se înscrie în rândul intereselor nelegitime ale regimului sionist”, a declarat şeful diplomaţiei iraniene, Ali Akbar Salehi.

„Din cauza lipsei unei judecăţi corecte asupra crizei din regiune, Uniunea Europeană a luat decizia greşită împotriva poporului libanez şi a Hezbollah, care a apărat ţara contra agresiunilor sioniste”, a continuat ministrul iranian.

Mişcarea Hezbollah este un aliat ferm al Iranului, care a şi creat-o în 1982, şi al Siriei, care a ajutat-o în plan militar foarte mult timp.

Partidul lui Dumnezeu a fost înfiinţat la iniţiativa Gardienilor Revoluţiei iraniene, în urma invaziei israeliene din Liban.

Într-un comunicat dat publicităţii luni seara, partidul şiit libanez a calificat drept „agresivă” şi „nedreaptă” decizia Uniunii Europene, estimând că aceasta va produce „pierderi şi dezamăgiri” europenilor.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close