Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un prezintă scuze după ce armata sa a ucis un oficial sud-coreean și i-a dat foc

Kim Jong-un prezintă scuze după ce armata sa a ucis un oficial sud-coreean și i-a dat foc

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezentat scuze oficialităților de la Seul după ce armata sa a ucis, pe mare, un oficial sud-coreean, al cărui cadavru a fost, ulterior, incendiat de soldați.

Kim Jong-un prezintă scuze după ce armata sa a ucis un oficial sud-coreean și i-a dat foc
de Adrian Iclozan    |    25 Sep 2020   •   19:15

Conform surselor de la Seul, Kim și-a prezentat scuzele într-o scrisoare adresată omologului său, în care spune că incidentul, petrecut recent, reprezintă "o afacere rușinoasă", care nu ar fi trebuit să se întâmple și că lui, personal, 'îi pare foarte rău" pentru că i-a "dezamăgit" pe președintele Moon Jae-in și poporul sud-coreean.

"Afacerea rușinoasă" a provocat furie în Coreea de Sud. Este primul caz în ultimii aproximativ 10 ani în care armata nord-coreeană ucide un cetățean sud-coreean.

Potrivit informațiilor prezentate de Seul, care citează versiunea nord-coreeană asupra faptelor, sud-coreeanul ar fi fost depistat de armata Nordului în derivă pe niște resturi plutitoare. 

Militarii i-ar fi cerut acestuia să se identifice și, pentru că nu s-a conformat, au deschis focul asupra lui.

Cadavrul victimei, ars sub justificarea măsurilor anti-COVID

În plus, conform versiunii nordice, soldații nu ar fi intenționat să incendieze cadavrul, ci resturile de care acesta se agăța, iar distrugerea prin ardere face parte din măsurile de urgență instituite de Phenian pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Cel ucis este un angajat de 47 de ani al Departamentului piscicol, tatăl a doi copii, care a fost dat dispărut, luni, pe mare, ultima sa poziție cunoscută fiind la 10 kilometri de granița nord-coreeană.

Presa sud-coreeană a relatat că victima divorțase recent, avea probleme financiare și plănuia să fugă în Coreea de Nord însă această ultimă ipoteză este dezmințită de apropiații decedatului.

Scuzele prezentate de Kim Jong-un, un gest rar, potrivit comentatorilor internaționali, ar fi justificate de dorința liderului nord-coreean de a relua discuțiile între cele două state.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un COVID-19 Moon Jae-in
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close