Antena 3 CNN Externe Opt liceeni şi-au pierdut viaţa într-o avalanşă în Japonia

Opt liceeni şi-au pierdut viaţa într-o avalanşă în Japonia

Opt liceeni şi-au pierdut viaţa într-o avalanşă în Japonia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Mar 2017   •   12:29

Opt liceeni au fost luaţi de o avalanşă şi găsiţi fără suflare luni în Japonia, în timp ce participau la o excursie de alpinism, au informat într-un nou bilanţ autorităţile, citate de AFP.

Alte 30 de persoane au fost rănite, informează agenţia de presă Kyodo, din grupul de 52 de elevi şi 11 profesori din şapte licee care au participat la excursia organizată de prefectura din Tochigi, la nord de Tokyo.

Peste 100 de soldaţi au fost trimişi la faţa locului pentru a veni în ajutor victimelor, în condiţii meteo dificile şi de căderi abundente de zăpadă. O alertă privind riscul de avalanşă fusese emisă duminică spre luni.

Cel puţin opt elevi au fost găsiţi fără semne vitale, a declarat AFP un responsabil al prefecturii.

În Japonia în astfel de împrejurări, decesul nu poate fi declarat oficial, decât după eliberarea unui certificat medical.

Avalanşa s-a produs în oraşul Nasu, la aproximativ 120 de km la nord de Tokyo, în ultima zi de excursie, au precizat autorităţile.

Staţiunea de schi fusese închisă pentru actualul sezon, dar o parte din instalaţii a fost pusă la dispoziţia elevilor cu prilejul acestei excursii care se organizează în fiecare, notează autorităţile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avalansa
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close