Antena 3 CNN Externe Melinda Gates a primit 1,8 miliarde de dolari de la Bill Gates la o zi după divorț

Melinda Gates a primit 1,8 miliarde de dolari de la Bill Gates la o zi după divorț

Melinda Gates a primit acțiuni de peste 1,8 miliarde de dolari de la o companie de investiții care aparține lui Bill Gates. Acest lucru s-a întâmplat la o zi după ce Bill și Melinda Gates au făcut public faptul că vor divorța.

Melinda Gates a primit 1,8 miliarde de dolari de la Bill Gates la o zi după divorț
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    06 Mai 2021   •   11:41

Compania Cascade Investment, care i-a transferat Melindei Gates acțiunile, a fost fondată de Bill Gates din profiturile de la Microsoft.

Melinda Gates deține acum 14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Comisiei de Valori Mobiliare și Schimb, valabile la 3 mai.

Prin Cascade, Bill Gates investește în imobiliare, energie și Horeca și deține acțiuni la zeci de firme, inclusiv Deere & Co. și Republic Services Inc. Cuplul este, de asemenea, printre cei mai mari proprietari de terenuri din America, potrivit Bloomberg.

Divorț după 27 de ani de căsnicie

Bill şi Melinda Gates au fost pentru multă vreme unul dintre cele mai puternice cupluri din lume. Cei doi au anunţat recent că vor încheia o căsnicie de 27 de ani.

Bill Gates și soția sa Melinda nu au semnat un acord prenupțial pentru a-și împărți averea, care include proprietăți în cinci state, un avion privat, o colecție de artă și o flotă de mașini de lux. Documentele de divorț depuse de Melinda la Washington și obținute de Daily Mail arată că aceasta nu a cerut pensie alimentară și a solicitat ca procesul de judecată să se desfăşoare în luna aprilie a anului 2022.

Cuplul deţine un conac în Washington de 66.000 de metri pătrați, care a fost achiziționat pentru două milioane de dolari și a fost reproiectat pe parcursul a șapte ani la un cost de 63 de milioane de dolari. Acum valorează aproximativ 125 de milioane de dolari și are șapte dormitoare, 18 băi, un cinematograf, o sală de mese pentru 24 de locuri, o piscină interioară-exterioară cu un sistem de muzică subacvatică, pârâu artificial aprovizionat cu somon și păstrăv, informează news.com.

De asemenea, au înființat cea mai mare fundație caritabilă din lume, Fundația Bill și Melinda Gates, în 2000, care a contribuit cu peste 50 de miliarde de dolari la cauze, inclusiv eradicarea poliomielitei și a malariei. Fundația a fost, de asemenea, un investitor major în tratamentele cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: Bill Gates divort Melinda Gates firma
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close