Antena 3 CNN Externe Mesajul dur al unei asistente: ”Azi am auzit din nou: ”iar ștergi la fund”. Simt nevoia să-mi răzbun meseria și să strig lumii cât de mândră sunt de ea”

Mesajul dur al unei asistente: ”Azi am auzit din nou: ”iar ștergi la fund”. Simt nevoia să-mi răzbun meseria și să strig lumii cât de mândră sunt de ea”

O asistentă din Spania a simțit să își strige public furia cu privire la oamenii care o judecă. Femeia a lăsat un mesaj emoționant pe contul său de socializare în care a explicat cât de mândră este de meseria ei.

Mesajul dur al unei asistente: ”Azi am auzit din nou: ”iar ștergi la fund”. Simt nevoia să-mi răzbun meseria și să strig lumii cât de mândră sunt de ea”
de Andreea Cigolea    |    30 Noi 2020   •   12:25

Deși oamenii privesc ceea ce face ca ceva dizgrațios, femeia a încercat să explice cât de mult au nevoie oamenii bolnavi de ceea ce face ea zilnic. În încheiere a ținut să le ureze celor care o judecă că și-ar dori să nu ajungă niciodată ”pe mâinile ei”. 

”Mândria de a șterge la fund! Azi am auzit din nou ”iar ștergi la fund” și nu e nici prima, nici a opta oară când aud asta. Și simt nevoia să-mi răzbun meseria și să strig lumii cât de mândră sunt de ea. Da, domnilor și doamnelor, sunt mândră să curăț funduri, să tăi unghii, să spăl părul, să fac duș sau să hrănesc sau să îngrijesc oameni care nu o pot face singuri și au nevoie de ajutor. Dar putem să rezumăm la ”ștersul la fund".

Deja m-am săturat de conotațiile negative ale acestei expresii care este intim legată de profesia mea. E clar că nu toți merită totul. Vreau să spun lumii care mă critică: îmi doresc să nu aveți nevoie de cineva care să vă ”șteargă la fund”. Dar dacă va veni timpul necesar, oricare dintre colegii mei profesioniști sau eu voi fi dispusă să vă ajut și să vă fac să aveți cea mai bună calitate a vieții posibile și întotdeauna cu umor și cu dragoste bună. Acum poate vor înțelege care este treaba cu adevărat importantă pentru oameni ca noi, asistentele, dar vă rog să nu folosiți cu dispreț expresia ”ștergeți funduri”, pentru că poate într-o zi cineva va trebui să o facă pentru voi și credeți-mă că vă veți simți recunoscători. Semnat: un curățător de funduri” este mesajul de pe un cont de socializare al unei asistente din Spania.

×
Subiecte în articol: asistenta
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close