Antena 3 CNN Externe Miliardarul care a anunţat că el şi familia sa nu se vor vaccina împotriva COVID-19! Firma sa negociază însă producerea leacului împotriva pandemiei

Miliardarul care a anunţat că el şi familia sa nu se vor vaccina împotriva COVID-19! Firma sa negociază însă producerea leacului împotriva pandemiei

Miliardarul Elon Musk, fondator al companiilor Tesla şi Space X a declarat că nu se va vaccina împotriva coronavirusului atunci când acesta va fi disponibil pe piaţă. Musk s-a arătat totodată intrigat de iraţionalitatea de care au dat dovadă oamenii în timpul pandemiei.

Miliardarul care a anunţat că el şi familia sa nu se vor vaccina împotriva COVID-19! Firma sa negociază însă producerea leacului împotriva pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    29 Sep 2020   •   13:45

Cunoscutul şi controversatul om de afaceri Elon Musk a făcut afirmația în timpul unui interviu acordat luni pentru New York Times. Miliardarul şi-a argumentat decizia de a nu se vaccina, nici el şi nici familia sa, deoarece nu se află în categoria de risc pentru COVID-19, scrie Dailymail.

Elon Musk, care în luna martie anunţase că se va opune măsurilor de izolare anunţate în California,   şi-a exprimat din nou dezacordul privind carantina generalizată care nu „servește binelui superior”.

„În principiu, lucrul corect de făcut este să nu avem o carantină pentru întreaga țară ci, cred eu, doar pentru cine este în categoria de risc, până trece furtuna”, a afirmat Musk.

33% dintre americani nu aşteaptă vaccinul împotriva coronavirusului

CEO-ul Tesla a mai catalogat autoritățile americane ca fiind motivate de „exces de zel” și a declarat că răspunsul acestora la pandemie a fost „o bătaie de joc”. El a mai spus că răspunsul public la pandemie i-a diminuat încrederea în umanitate.

Opinia lui Musk privind vaccinarea împotriva COVID-19 este similară celei avute de o treime din americani, potrivit unui recent sondaj realizat de Ipsos MORI. 33% din americanii intervievați declară că nu se vor vaccina împotriva coronavirusului din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare și 20% din respondenți au spus că sunt împotriva vaccinurilor în general.

Firma lui Elon Musk, în negocieci pentru producerea vaccinului

În ciuda reacţiei personale în faţa vaccinului, Musk s-a deplasat la începutul lui septembrie în Germania, unde a negociat cu gigantul biotehnologic CureVac, posibilitatea ca Tesla să creeze microfabrici pentru producţia vaccinului la care lucrează compania din Tübingen, scrie Observer.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: SUA Elon Musk COVID-19

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close