Antena 3 Externe Militarii ucraineni au început să se retragă din Debalţeve. Rebelii proruşi: "Are loc o predare masivă a armelor"

Militarii ucraineni au început să se retragă din Debalţeve. Rebelii proruşi: "Are loc o predare masivă a armelor"

18 Feb 2015   •   11:27
Militarii ucraineni au început să se retragă din Debalţeve. Rebelii proruşi: "Are loc o predare masivă a armelor"
Sursa foto: Foto: systerpret.rightnow.io

Militarii ucraineni au început să se retragă din oraşul Debalţeve, în urma luptelor cu rebelii proruşi, susţine comandantul ucrainean al unei unităţi paramilitare proguvernamentale, Semen Semencenko, citat de Sky News.

"Inamicul încearcă să taie accesul şi să prevină retragerea trupelor", a scris Semencenko pe Facebook. Potrivit comandantului ucrainean, militarii ucraineni părăsesc oraşul strategic Debalţeve în mod "planificat şi organizat".

Un oficial rebel a declarat că sute de militari ucraineni sunt încercuiţi de forţele separatiste în oraş. "În Debalţeve are loc o predare masivă a armelor de către forţele (ucrainene). Numărul acestor persoane este de ordinul sutelor", afirmă DAN.

Putin a cerut Guvernului ucrainean să le permită soldaţilor săi să se predea rebelilor proruşi care au asediat oraşul Debalţeve, unde luptele continuă în pofida armistiţiului de la Minsk.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului Debalţeve şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close