Antena 3 CNN Externe Noul simptom al infecţiei cu coronavirus. Experţi: E complet neobișnuit

Noul simptom al infecţiei cu coronavirus. Experţi: E complet neobișnuit

Cercetătorii au descoperit încă un simptom al infecţiei cu coronavirus. În urma studiilor făcute de cercetători, s-a observat că mare parte cintre bolnavii de COVID-19 aveau manifestări cutanate până acum neîntâlnite în cazul acestei boli.

Noul simptom al infecţiei cu coronavirus. Experţi: E complet neobișnuit
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    26 Sep 2020   •   17:15

Oamenii de ştiinţă din Spania au realizat un studiu pe un procent important al bolnavilor cu coronavirus şi au observat noi manifestări ale bolii COVID-19, potrivit thesun.co.uk.

Noul semn de COVID: umflături în gură și pe limbă

Mai exact, o parte din persoanele pe care s-a făcut cercetarea, peste 600 la număr, prezentau umflăturile în gură și pe limbă. Bolnavii se aflau internaţi la un spital de campanie din Madrid şi aveau manifestări de pneumonie ușoară și moderată.

Din subiecții studiului, 46% au avut o formă de manifestare cutanată, mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate. Vârsta medie a pacienților a fost de 56 ani, iar 58% dintre ei au fost femei.

Experți: Noul simptom, "relativ neobișnuit"

Cercetătorii au descoperit că un sfert dintre bolnavii pe care s-a realizat aveau o erupție cutanată în gură, respectiv mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Experții spun că erupțiile cutanate au fost "relativ neobișnuite". Totuşi, în urmă cu ceva timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au anunţat că erupțiile cutanate ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al coronavirusului.

COVID în România, cel mai nou bilanţ

Autoritățile au anunțat că de vineri până sâmbătă în România s-au înregistrat 1.552 de cazuri noi de COVID-19, iar 54 de persoane au decedat, unul dintre decese fiind înregistrat la o persoană tânără, până în 30 de ani.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), la noi în ţară au fost confirmate 121.235 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus de la debutul epidemiei, iar 4.687 de persoane cu COVID-19 au decedat.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus umflaturi limba

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close