Antena 3 CNN Externe Numai aşa putem intra în Grecia, de la 1 iulie. Formularul care îţi trebuie, dacă mergi în vacanţă pe litoralul elen

Numai aşa putem intra în Grecia, de la 1 iulie. Formularul care îţi trebuie, dacă mergi în vacanţă pe litoralul elen

Românii se gândesc tot mai puţin la virus şi tot mai mult la vacanţă. Zilele călduroase de vară s-au instalat, după ce a trecut perioada de ploi, şi, chiar dacă încă suntem în stare de alertă cauzată de epidemia de coronavirus, unii dintre noi şi-au planificat concendiul sau deja au plecat spre destinaţii de distracţie. Cei care vor să plece în Grecia, însă, trebuie să ţină seama de un nou regulament.

Numai aşa putem intra în Grecia, de la 1 iulie. Formularul care îţi trebuie, dacă mergi în vacanţă pe litoralul elen
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    29 Iun 2020   •   12:02

Mai exact, toţi cei care vor pleca în Grecia trebuie să ştie că, începând de miercuri, 1 iulie, există un nou protocol peste care nu se poate trece. Acest lucru înseamnă că turiştii care începând din 1 iulie ajung pe spaţiul elen trebuie să completeze un formular de localizare, care conține destinația exactă și persoanele de contact.

Noul formular Passenger Locator Form se poate completa on-line şi turiştii trebuie să prezinte, la intrarea în ţară, codul QR pe care îl obţin, fie printat, fie pe smartphone. Pentru cei care nu au posibilitatea, formularul poate fi completat și de mână, dar cu 48 de ore înainte de a ajunge în Grecia.

Cum arată formularul obligatoriu din 1 iulie

Această nouă regulă, care face parte dintr-un pachet de măsuri de relaxare propus de autoritățile din Grecia, este valabilă pentru toţi turiștii care intră în țară, indiferent de vehiculul cu care se deplasează: fie cu mașina personală, dar și pentru cei care călătoresc cu autocarul, cu avionul sau pe mare. Formularul poate fi descărcat şi completat de aici.

Totodată, în afară de acest chestionar în care turiştii trebuie să anunţe unde vor fi cazaţi şi să ofere persoane de contact, din 1 iulie, la intrarea în Grecia, se va face screeningul de diagnostic necesar pentru menținerea turiștilor în siguranță pe tot parcursul sezonului.

Ce se întâmplă cu persoanele diagnosticate cu COVID-19

Dacă după acest test, există persoane care au fost diagnosticate cu coronavirus, ele vor sta timp de două săptămâni în carantină, în hoteluri special amenajate în acest scop. În fiecare hotel destinat persoanelor carantinate, va exista un medic care să-i consulte pe turiștii care nu se simt bine. Atunci când situaţia o cere, persoanele care nu sunt într-o stare bună vor fi trimise la spital.

În ultimele zile, în Grecia a crescut numărul de infectări cu coronavirus, însă autoritățile de la Atena speră ca situația să nu escaladeze. Specialiţtii spuneau că, pe timpul verii, virusul s-ar răspândi mai uşor, având în vedere că nu-i "place" căldura.
 

×
Subiecte în articol: Grecia formular
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close