Antena 3 CNN Externe Cine este pacientul zero al COVID-19? Detaliile dezvăluite, din greșeală, de un oficial chinez

Cine este pacientul zero al COVID-19? Detaliile dezvăluite, din greșeală, de un oficial chinez

Un oficial chinez a dezvăluit, din greșeală, detalii despre pacientul zero al pandemiei de COVID-19.

Cine este pacientul zero al COVID-19? Detaliile dezvăluite, din greșeală, de un oficial chinez
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    01 Iun 2021   •   18:10

Denumită „pacienta Su”, o femeie în vârstă de 61 a devenit potențialul „pacient zero” al pandemiei de COVID-19, potrivit detaliilor oferite, din greșeală, de un oficial chinez.

Această greșeală ar fi fost făcută după ce oficialul chinez a trimis o captură de ecran cu adresa femeii către un jurnal medical chinez. 

Fotografia a dezvăluit numele, adresa și alte detalii semnificative despre „paceinta Su”, una dintre primele persoane suspectate de a fi infectate cu COVID-19, în Wuhan.

„Pacienta Su“ ar fi fost diagnosticată cu COVID-19, cu trei săptămâni înainte ca autoritățile de la Beijing să admită existența virusului.

Pacientul zero locuia în apropierea laboratorului principal de cercetare a virusului

De asemenea, femeia ar locui în apropierea stației de metrou asociată cu răspândirea coronavirusului, dar și la o distanță destul de mică de unul dintre principalele laboratoare de cercetare a coronavirusului, scrie DailyMail.

Detaliile au fost descoperite de Gilles Demaneuf, membru al grupului „Drastic”, grup al activiștilor digitali online, care au descoperit multe dintre faptele ce păreau a fi în contradicție cu povestea oficială spusă de chinezi. Aceștia au declarat atunci că virusul COVID-19 era o boală care se transmitea de la animale, în mod natural.

„Am reușit să identificăm exact numele, vârsta și adresa unui caz suspect foarte timpuriu, cu aproape o lună înainte de anunțarea primului caz oficial”, a declarat Demaneuf, omul de știință francez, care lucrează pentru o bancă din Noua Zeelandă.

Potrivit datelor oficiale trimise de China către OMS, primul caz de COVID-19 ar fi apărut pe data de 8 decembrie 2019.

×
Subiecte în articol: pacientul zero COVID-19
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close