Papa: mariajele gay, cea mai mare ameninţare

14 Mai 2010   •   09:54
Papa: mariajele gay, cea mai mare ameninţare
papa benedict

Papa Benedict XVI a calificat avortul şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex unele din cele mai "perfide şi periculoase" ameninţări cu care se confruntă lumea.
Circa 400.000 de persoane au asistat la o slujbă publică în Fatima, Portugalia, unde papa a încercat să predice învăţăturile bisericii, în încercarea de depăşi scandalul de abuz al clericilor.
Micul oraşul portughez este unul din cele mai importante locaşuri ale creştinătăţii, după ce trei copii au relatat că au văzut-o pe Fecioara Maria, în 1917.
Vizita lui Benedict la Fatima cu ocazia aniversării apariţiilor este piesa centrală a vizitei de patru zile în Portugalia .
Aceasta a fost promovată de Vatican ca un moment de depăşire a scandalului privind abuzul sexual, care a afectat biserica în ultimele luni.
Benedict a spus mulţimii de catolici că apreciază eforturile lor de a lupta cu avorturile şi promovează familia pe baza "mariajului indisolubil dintre bărbat şi femeie" ?modalitatea Vaticanului de a-şi exprima opoziţia faţă de mariajele-gay.
Asemenea iniţiative "ajută a răspunde la unele din cele mai perfide şi periculoase ameninţări?, arăta pontiful.

Precum Lourdes din Franţa, Fatima atrage anula milioane de pelerini. Papa Paul VI a vizitat Fatima în 1967. Papa Ioan Paul II ? care a fost împuşcat în Piaţa San Pietro pe 13 mai 1981 ? a venit de trei ori aici.
În timpul ultimei vizite, în 2000, Vatican a anunţat "al treilea secret" din Fatima: a treia parte a mesajului despre care Fecioara Maria se spune că l-a transmis copiilor - o descrie a tentativei de asasinat la adresa Papei Ioan Paul II.
Primele două secrete de la Fatima se spune că ar fi prevestit finalul Primului Războiu Mondial şi izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi ridicarea şi decăderea comunismului sovietic.

După ce al treile secret a fost dezvăluit, Vatican a lăsat să se înţeleagă că ?dosarul ? Fatima este închis. Benedict, însă, a arătat că mesajul său continuă să fie relevant.
"Am greşi dacă am crede că misiunea profeţiei de la Fatima este încheiată," arăta acesta.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close