Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Patriarhul Kiril: "Rusia nu a atacat pe nimeni - doar și-a apărat granițele. Nu vrem să ne războim cu nimeni"

Patriarhul Kiril: "Rusia nu a atacat pe nimeni - doar și-a apărat granițele. Nu vrem să ne războim cu nimeni"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, continuă să șocheze prin declarațiile sale. Acum, acesta afirmă că Federația Rusă nu a atacat niciodată pe nimeni.

Patriarhul Kiril: "Rusia nu a atacat pe nimeni - doar și-a apărat granițele. Nu vrem să ne războim cu nimeni"
Sursa foto: Instagram/Vasile Banescu/ Getty Images
de Gabriel Dano    |    03 Mai 2022   •   18:39

Ba, mai mult, Kiril a adaugă că Rusia „și-a apărat doar granițele”. Potrivit acestuia, Federația Rusă nu vrea să se războiască cu nimeni.

"Nu vrem să luptăm cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor că o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, și-a apărat doar granițele", a spus el în timpul serviciului religios, potrivit RIA Novosti.

În ciuda pierderilor uriașe suferite de armata rusă în Ucraina, Patriarhul Kiril le-a vorbit credincioșilor susține în continuare războiul și refuză să vadă crimele atroce care au loc în orașele ucrainene.

Autoritățile lituaniene au propus Uniunii Europene să impună sancțiuni împotriva Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse. Guvernul este, de asemenea, implicat în consultări privind separarea Bisericii Ortodoxe Lituaniene de Moscova.

Patriarhul Kiril al Moscovei susține că Rusia a invadat Ucraina și din cauza paradelor gay

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, susținea în urmă cu ceva timp că unul dintre motivele războiului din Ucraina ar fi paradele gay pride.

Patriarhul Kiril a declarat că tensiunile din Donbas sunt despre "o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială".

"Pentru a intra în clubul acelor țări, este necesar să se organizeze o paradă gay pride. Nu pentru a face o declarație politică, „suntem cu voi”, nu pentru a semna niciun acord, ci pur și simplu pentru a organiza o paradă homosexuală”, a spus Kiril în timpul predicii de duminică de la Moscova.

"Ceea ce se întâmplă astăzi în sfera relațiilor internaționale nu are doar semnificație politică. Vorbim despre ceva diferit și mult mai important decât politica. Vorbim despre mântuirea omului", a mai spus el în timpul predicii.

"Dacă vedem încălcări ale legii lui Dumnezeu, nu vom accepta niciodată pe cei care distrug această lege, ștergând granița dintre sfințenie și păcat și cu atât mai mult pe cei care promovează păcatul ca exemplu sau ca un model de comportament uman", a spus Kiril.

"În jurul acestui subiect este astăzi un adevărat război", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Kiril Rusia Război Ucraina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close