Antena 3 CNN Externe Pentagonul consideră uciderea celor doi consilieri militari în Afganistan "inacceptabilă"

Pentagonul consideră uciderea celor doi consilieri militari în Afganistan "inacceptabilă"

Pentagonul consideră uciderea celor doi consilieri militari în Afganistan "inacceptabilă"
Sursa foto: Foto: blackopssecurity.blogspot.com
25 Feb 2012   •   23:22

   
Recentul incident de sâmbătă în urma căruia au fost ucişi doi consilieri militari americani în Afganistan, a stârnit reacţii puternice din partea autorităţilor americane. Potrivit AFP, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a descris situaţia ca fiind "inaceptabilă" şi a îndemnat autorităţile de la Kabul să protejeze mai bine forţele coaliţiei internaţionale aflate pe teren.

"Cei doi consilieri americani au catalogat Coranul ca fiind o carte proastă, în prezenţa colegului afgan. A izbucnit o dispută verbală, iar funcţionarul afgan a deschis focul",  informează AFP, citând surse guvernamentale afgane.



   
Cel puţin doi consilieri militari americani din cadrul Forţei NATO în Afganistan (ISAF) au fost ucişi prin împuşcare sâmbătă, într-un atac la sediul Ministerului de Interne din Kabul, determinând NATO să îşi retragă personalul care lucrează în cadrul ministerelor afgane.
   
"Acest act este inacceptabil şi îl condamnăm cu cea mai mare putere", a declarat, citat într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, George Little.
   
El a anunţat că şeful Pentagonului Leon Panetta susţine decizia generalului John Allen, comandantul ISAF, de a retrage tot personalul şi a adăugat că ministrul afgan al Apărării, generalul Abdul Rahim Wardak i-a prezentat scuze, la telefon, secretarului american al Apărării. Panetta "a apreciat acest apel (telefonic), a îndemnat Guvernul afgan să ia măsuri hotărâte pentru protejarea forţelor coaliţiei şi să pună capăt violenţelor din Afganistan", precizează Little în comunicat.
   
Wardak l-a asigurat pe Panetta de "cooperarea cea mai completă în vederea anchetării acestei tragedii", potrivit comunicatului. Ministrul afgan a promis, de asemenea, crearea unor "măsuri mai puternice destinate protejării personalului ISAF".
   

×
Subiecte în articol: ucisi militari americani Afganistan Kabul NATO
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close