Antena 3 CNN Be EU Polonia ia în calcul înăsprirea restricțiilor anti-COVID-19, dacă numărul infectărilor se menține ridicat

Polonia ia în calcul înăsprirea restricțiilor anti-COVID-19, dacă numărul infectărilor se menține ridicat

Ministrul polonez al Sănătății a anunțat că țara este nevoită să ia în calcul înăsprirea restricțiilor pentru combaterea pandemiei, în cazul în care numărul cazurilor de infectare se menține ridicat.

Polonia ia în calcul înăsprirea restricțiilor anti-COVID-19, dacă numărul infectărilor se menține ridicat
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    25 Oct 2021   •   11:03

Guvernul polonez a averizat că numărul infectărilor se dublează de la o săptămână la alta. Dacă numărul noilor cazuri va trece de 7.000 pe zi, vor fi introduse restricții mai aspre.

''Dacă la finalul lui octombrie suntem la un nivel mediu de peste 7.000 de cazuri noi pe zi, atunci va trebui să luăm în considerare adoptarea unor măsuri mai restrictive. La începutul lui noiembrie vor fi luate decizii'', a declarat Adam Niedzielski, citat de agenţia de presă poloneză PAP, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, deocamdată, autoritățile nu se gândesc la un lockdown. Sâmbătă, pentru prima dată începând din mai, Polonia a raportat peste 6.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19.

Waldemar Kraska, viceministrul Sănătății, a declarat, luni, la postul public de radio, că numărul zilnic al noilor cazuri este în creştere cu 90% faţă de săptămâna trecută.

''Rezultatele pe care le avem luni nu reflectă în ce etapă a pandemiei ne aflăm în prezent, ele sunt mereu mai mici ... dar mai important este acest trend ascendent puternic şi nivelul său, care se menţine şi în prezent este la peste 90% comparativ cu săptămâna trecută'', a spus acesta.

 În ultimele săptămâni, în Europa centrală și de est, unde ratele vaccinării anti-COVID-19 sunt inferioare celor din vestul continentului, numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil. Autoritățile au cerut populaţiei să se vaccineze şi au anunțat restricţii mai dure.

×
Subiecte în articol: restricţii COVID-19 Polonia pandemie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close