Antena 3 Externe Povestea emoționantă a unui doctor care a ajutat la aducerea pe lume a unui copil la bordul unui avion

Povestea emoționantă a unui doctor care a ajutat la aducerea pe lume a unui copil la bordul unui avion

de Cerasela Stafie    |    15 Ian 2022   •   13:54
Povestea emoționantă a unui doctor care a ajutat la aducerea pe lume a unui copil la bordul unui avion
Sursa foto: Twitter/ Aisha Khatib, MD

Un medic canadian a povestit cât de emoționat și fericit a fost după ce a ajutat la aducerea pe lume a unui copil „Minune”, în timpul unui zbor de noapte către Uganda.

Dr. Aisha Khatib, profesor la Universitatea din Toronto, se afla la bordul unui avion Qatar Airways. Aeronava decolase de aproximativ o oră și zbura pe ruta Doha - Entebbe.

Însoțitorii de zbor au întrebat la microfon dacă există vreun medic în avion. Femeia nu a ezitat când a auzit apelul.

O muncitoare migrantă din Uganda, care mergea acasă din Arabia Saudită, era pe cale să nască primul copil.

”Văd o mulțime de oameni adunați în jurul pacientului”, a declarat doctorul Khatib pentru BBC. În acel moment, ea presupunea că era o situație critică, ca un atac de cord.

"Pe măsură ce m-am apropiat, am văzut această femeie întinsă pe scaun cu capul spre culoar și picioarele spre fereastră. Și copilul ieșea," a povestit doctora.

Dr. Khatib a ajutat-o pe femeie să-și aducă pe lume copilul. Din fericire, nu era singura persoană cu studii medicale de la bordul aeronavei.

Ea a fost ajutată de o asistentă de oncologie și un medic pediatru de la Medici Fără Frontiere. După ce a venit pe lume, bebelușul plângea ”puternic”, a povestit doctora.

”M-am uitat la copil și ea era stabil și m-am uitat la mamă și ea era bine. Așa că am spus: „Felicitări, este o fată”. Apoi, întregul avion a început să aplaude”, a povestit Dr. Khatib

”Cea mai bună parte a poveștii este că a decis să-i dea copilului numele meu,” a adăugat.

Micuța a primit numele Miracle (n.r.- miracol)  Aisha (numele medicului). Doctora i-a dăruit fetiței colierul de aur pe care îl purta cu numele Aisha scris în arabă.

”M-am gândit să îi dau ceva, va avea un mic simbol din partea doctorului care a ajutat-o să vină pe lume la 35.000 de metri în aer, în timp ce zbura deasupra Nilului”.

Evenimentul a avut loc pe data 5 decembrie, dar Khatib a fost prea ocupată să trateze pacienții cu COVID-19 în Toronto pentru a împărtăși imaginile până în această săptămână.

×
Subiecte în articol: medic nastere avion poveste emotionantă

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close