Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Amenințarea de la Est. Se pregătește starea de urgenţă în Republica Moldova"

Radu Tudor: "Amenințarea de la Est. Se pregătește starea de urgenţă în Republica Moldova"

Grupul rus Gazprom a respins solicitarea Republicii Moldova de a reeşalona plata pentru gazele naturale livrate în luna ianuarie, ceea ce a obligat autorităţile de la Chişinău să introducă starea de urgenţă în sectorul energetic, transmite Reuters.

Radu Tudor: "Amenințarea de la Est. Se pregătește starea de urgenţă în Republica Moldova"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Ian 2022   •   01:53

Vicepremierul Andrei Spînu a spus miercuri că Republica Moldova poată să plătească doar 38 de milioane de dolari din factura totală de 63 de milioane de dolari. Guvernul de la Chişinău a anunţat că va cere joi Parlamentului să introducă starea de urgenţă, ceea ce îi conferă guvernului puterea de a gestiona sectorul energetic, de exemplu prin redirecţionarea livrărilor de gaze dinspre consumatorii industriali spre cei casnici şi utilizarea fondurilor de la buget pentru plata gazelor naturale.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus miercuri că vânzările de gaze naturale ruseşti spre Republica Moldova sunt o problemă comercială între Gazprom şi fosta republică sovietică, adăugând însă că gazele naturale sunt livrate şi trebuie achitate.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor Republica Moldova Rusia Gazprom
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close