Antena 3 CNN Externe Codul secret folosit de Regina Elisabeta. Ce voia să spună atunci când își scotea rujul din geantă

Codul secret folosit de Regina Elisabeta. Ce voia să spună atunci când își scotea rujul din geantă

Bătrânul valet al Reginei Elisabeta a dezvăluit care erau gesturile aparent simple care reprezentau, de fapt, un cod secret.

Codul secret folosit de Regina Elisabeta. Ce voia să spună atunci când își scotea rujul din geantă
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    01 Oct 2022   •   21:00

Odată cu plecarea ei, la 96 de ani, pe data de 8 septembrie, regina Elisabeta a II-a a luat cu ea multe mistere. Mai multe secrete, cele mai bine păstrate, tocmai au fost dezvăluite de Ian Scott Hunter, bătrânul valet al Reginei, într-o emisiune BBC. Britanicul a povestit cum un simplu gest de frumusețe s-a transformat într-un cod secret, scrie 7sur7.be.

Timp de 70 de ani, regina Elisabeta a II-a a domnit cu demnitate asupra Regatului Unit. În toți acești ani, monarhul a avut ocazia să asiste la sute de vizite oficiale, gale și evenimente caritabile.

Suveranul a întâlnit, de asemenea, mulți șefi de stat, vedete și alte persoane publice în timpul domniei sale. Ne putem imagina, așadar, că a trebuit uneori să facă față unor situații sociale delicate. Din fericire, pentru a ieși din momentele jenante (sau pur și simplu plictisitoare), suverana nu trebuia decât să facă un simplu gest de frumusețe pentru a-și avertiza echipele de dorința ei de a părăsi incinta.

De fapt, după cum a povestit Ian Scott Hunter, fost valet al Reginei, exista un cod secret foarte bine pus la punct între ea și echipele ei: când monarhul își scotea rujul, însemna că își dorea să se întoarcă acasă”.

Cu alte cuvinte, atunci când Regina își scotea rujul, fără oglindă sau alte accesorii, era semnul pentru fetele care o însoțeau că ”este timpul să plecăm”. Un gest simplu care îi permitea să plece rapid de la evenimentul respectiv.

”Doamnele începeau să își pregătească lucrurile, iar când Regina se ridica, totul era pregătit de plecare”, a adăugat Ian Scott.

Însă rujul la vedere nu era singurul mod în care Regina transmitea subtil un mesaj. Când suverana își muta geanta de pe o mână pe alta, era semnul că vrea să încheie o conversație. Mai mult decât atât, când dorea să iasă dintr-o situație stânjenitoare, Regina își învârtea verigheta pe deget. Asistenții ei știau imediat că trebuie să intervină.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close