Antena 3 CNN Externe Miliardarul Roman Abramovici, sancționat pentru legăturile cu Vladimir Putin, a ajuns la Moscova cu avionul său privat

Miliardarul Roman Abramovici, sancționat pentru legăturile cu Vladimir Putin, a ajuns la Moscova cu avionul său privat

Miliardarul rus Roman Abramovici, căruia guvernul britanic i-a înghețat activele și l-a pus în imposibilitatea de a vinde clubul de fotbal Chelsea, a ajuns la Moscova.

Miliardarul Roman Abramovici, sancționat pentru legăturile cu Vladimir Putin, a ajuns la Moscova cu avionul său privat
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Mar 2022   •   13:56

BBC, care citează Reuters, menționează că Abramovici a aterizat în capitala rusă la bordul unui avion privat, înmatriculat LX-RAY (foto galerie), care a decolat luni seară din Israel și a făcut escală în Turcia, la Istanbul. 

Presa internațională a difuzat o fotografie cu Abramovici în salonul VIP al aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv (foto galerie).

Aparatul Gulfstream G650ER, în valoarea de 65 de milioane de dolari, care a decolat cu Abramovici la bord către capitala turcă, i-ar aparține miliardarului, potrivit relatărilor presei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sancționat pentru legăturile cu Vladimir Putin

Roman Abramovici este unui dintre cei șapte oligarhi ruși sancționați joia trecută de guvernul britanic, în cadrul măsurilor dispuse la adresa lui Vladimir Putin și a apropiaților acestuia după invazia din Ucraina.

Activele lui Abramovici din Marea Britanie au fost înghețate.

De asemenea, lui Abramovici i s-a interzis să deruleze afaceri în Marea Britanie. El nu mai poate continua procesul de vânzare a echipei de fotbal Chelsea.

Omul de afaceri rus a primit, se pare, cetățenie israeliană în 2018, după ce s-a confruntat cu amânări în demersul de reînnoire a vizei sale britanice. 

Este posesorul unei averi estimate de Bloomberg la 13,6 miliarde de dolari.

Israel, destinația intermediară pe traseul lui Abramovici spre Moscova, încă nu a dispus sancțiuni la adresa oligarhilor ruși.

Totuși, autoritățile au decis să limiteze tranzitul aeronavelor private prin această țară la maximum 48 de ore.

×
Subiecte în articol: Roman Abramovici Moscova
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close