Scandal în Brazilia: Preot filmat în timp ce făcea sex cu un copil din cor în faţa altarului (VIDEO)

17 Mar 2010   •   09:42
Scandal în Brazilia: Preot filmat în timp ce făcea sex cu un copil din cor în faţa altarului (VIDEO) preot

Scandal de pedofilie în Brazilia, cea mai mare ţară catolică din lume. Reprezentanţii Vaticanului au fost nevoiţi să recunoască existenţa unor acuzaţii de abuzuri sexuale, după ce un preot a fost filmat în timp ce făcea sex cu un copil, informează AFP.

Părintele Luiz Marques Barbosa, în vârstă de 82 de ani, a fost filmat în timp ce făcea sex oral cu un copil din cor în faţa altarului, iar imaginile au fost difuzate de un post de televiziune brazilian. Alţi trei copii au declarat că au fost siliţi de preoţi să întreţină relaţii sexuale.

"Începea prin a mă atinge şi a mă săruta, ceea ce îmi producea greaţă. Începea să mă dezbrace şi să se dezbrace şi pe el", povesteşte tânărul identificat drept "Fabiano". Tânărul, acum în vârstă de 20 de ani, susţine că aceste atrocităţi au avut loc când avea numai 12 ani. El a mai povestit că preotul l-a obligat ?de nenumărate ori" să întreţină relaţii sexuale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, unul dintre preoţi "a fost demis din parohia sa şi este acuzat de justiţia civilă". Ceilalţi doi preoţi suspectaţi de pedofilie sunt "în curs de examinare", a mai spus reprezentantul Vaticanului.

Cei trei preoţi acuzaţi de pedofilie, Luiz Marques Barbosa, Edilson Duarte şi Raimundo Gomes , au fost ?eliberaţi din funcţiile lor ecleziastice?. "Condamnăm total şi cu inima frântă de ruşine şi tristeţe faptele, chiar dacă acestea nu sunt încă dovedite", a declarat monseniorul Valerio Breda.

Comisarul Barbara Arraes a declarat că ancheta ar trebui să se încheie în maximum 30 de zile. Potrivit acestuia, autorităţile îi interoghează în prezent pe foştii membri ai corului şi pe preoţi.Antena3.ro

Parteneri
x close