Antena 3 CNN Externe Se dau 3.000 de euro persoanelor care se infectează cu coronavirus! Țara care oferă acești bani turiștilor

Se dau 3.000 de euro persoanelor care se infectează cu coronavirus! Țara care oferă acești bani turiștilor

În contextul în care turismul a avut extrem de mult de suferit în perioada pandemiei de coronavirus, din ce în ce mai multe țări fac eforturi uriașe pentru a reporni motoarele. Pe lista destinațiilor de vacanță considerate sigure se află și Uzbekistan, ai cărei reprezentanți sunt siguri că turiștii nu se vor infecta cu noul COVID-19 în timp ce le vor vizita țara.

Se dau 3.000 de euro persoanelor care se infectează cu coronavirus! Țara care oferă acești bani turiștilor
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    29 Iun 2020   •   10:49

Uzbekistan are o populație de 33 de milioane de locuitori, însă doar 19 decese raportate la nivel național din cauza coronavirusului. Și asta datorită măsurilor de combatere și răspândire timpurii luate de autorități. 

”Călătorie sigură garantată” pentru toți turiștii care vizitează Uzbekistan

Guvernanții sunt atât de încrezători că turiștii nu se vor infectat cu noul virus în timp ce le vizitează țara, încât au demarat campania ”Călătorie sigură garantată”, care oferă 3.000 de euro tuturor celor care contractează virusul în timpul călătoriei în Uzbekistan. 

"Vrem să asigurăm turiștii că pot veni în Uzbekistan", a declarat Sophie Ibbotson, ambasadorul turismului din Uzbekistan în Marea Britanie, într-un comunicat.

"Guvernul este atât de încrezător că noile măsuri de securitate și igienă puse în aplicare în sectorul turistic vor proteja turiștii de COVID-19, încât președintele este pregătit să ofere bani acolo unde va fi cazul: Dacă luați COVID-19 în vacanță în Uzbekistan, vă vom compensa ”, a adăugat femeia. 

Cum pot primi turiștii suma de 3.000 de euro

Există câteva reguli care trebuie respectate pentru ca vizitatori să intre în posesia banilor. Astfel, în primul rând, pentru a certifica vizita în Uzbekistan, aceștia trebuie să fie însoțiți de un ghid turistic. 

De asemenea, atât ghizii, cât și locațiile de cazare, dar și turiștii trebuie să primească o certificare de la guvern, care să ateste că respectă toate normele de igienă și de protecție socială.

Cine poate merge în vacanță în Uzbekistan

Până în prezent, Uzbekistan a anunțat că este deschisă vizitatorilor din țările cu risc scăzut, cum ar fi China, Israel, Japonia și Coreea de Sud. Pe de altă parte, călătorii din Marea Britanie și Europa sunt obligați să intre în carantină timp de 14 zile la sosirea în țară, scrie insider.com

×
Subiecte în articol: Uzbekistan coronavirus

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close