Se interzice fumatul la terasă. Fumul poate transporta particule cu COVID-19

de Gabriel Dano    |    13 Aug 2020   •   16:45
Se interzice fumatul la terasă. Fumul poate transporta particule cu COVID-19

Galicia interzice fumatul la terase. Astfel, regiunea devine prima din Spania care aplică norme stricte pentru fumători în spaţiile publice. Experţii susțin că fumul poate transporta particule cu COVID-19.

Astfel, aceştia nu mai au voie să fumeze la terase şi nici pe străzile pe care sunt prea multe persoane şi nu se poate păstra distanţarea socială. Experţii sanitari au lansat un avertisment cu privire la pericolele fumatului, încă din timpul pandemiei.

”La terase, chiar dacă există distanţă, fumul ajunge peste tot”, a povestit Esther, o fumătoare, care crede că decizia poate fi o idee bună, în situaţia actuală.

”Eu dacă vreau pot să fumez o ţigară şi la mine acasă sau mă dau deoparte. Pe mine nu mă deranjează, dar nici nu fumez foarte mult”, a subliniat Adela, o altă fumătoare.

Enrique, un vânzător de tutun, afirmă că în timpul pandemiei s-a fumat la fel de mult şi unii au profitat ca să se lase.

”Fiind închişi în casă şi-au făcut o promisiune. Şi mulţi au reuşit. Vin mulţi clienţi şi îmi zic că s-au lăsat de fumat. Au stat închiși în casă şi nu au fumat. Au reuşit. Nu ştiu pentru cât timp, pentru că mulţi se vor întoarce”, crede Enrique.

Parteneri
x close