Antena 3 CNN Externe Sophia, fetița desfigurată de boala Rett și pe care unii „internauți” au batjocorit-o, a murit la vârsta de 10 ani

Sophia, fetița desfigurată de boala Rett și pe care unii „internauți” au batjocorit-o, a murit la vârsta de 10 ani

Sophia, fetița desfigurată de boala Rett și pe care unii „internauți” au batjocorit-o, a murit la vârsta de 10 ani
25 Mai 2019   •   22:09

Natalie Weaver, mamă și activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, a anunțat cu „inima sfărâmată” pe Twitter că fiica ei, Sophia, a murit, promițând totodată să continue să-și ajute semenii în amintirea ei.

Fetița, în vârstă de 10 ani, a murit joi seara în urma complicațiilor la nivelul creierului. Ea a devenit cunoscută publicului după ce mama ei a povestit cum imaginea fetei era folosită pentru a promova avorturile

Sophia suferea de Sindromul Rett, o afecțiune foarte rară ce îi afecta creierul și fiecare aspect al vieții. Sophie a trecut prin zeci de operații, menite să ii facă viață mai ușoară. În plus față de Sindromul Rett, Sophie avea și malformații la nivelul feței, ce sunt atât de grave încât întreaga familie primea constant valuri de ură.

Natalie a găsit pe Twitter o poză de-a fiicei sale, folosită ca afiș de promovare a avorturilor. Mama a cerut urgent administratorilor rețelei de socializare ca poza să fie ștearsă, deoarece fusese furată și promova ura la adresa copiilor diferiți. „E normal să crezi că fiecare copil contează. Cu toate astea, mulți dintre ei nu contează, de unde și nevoia pentru amniocenteza. Ar trebui să fie un test obligatoriu și, dacă evidențiază anomalii, iar femeia nu vrea să facă avort, toate costurile medicale cu creșterea copilului să le suporte ea și tatăl copilului”, a scris femeia, după ce a văzut afișul, potrivit indy100.com.

 

 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close